AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2012

Δημόσια δήλωση «μεταμέλειας» του προπονητή του ΑΟ Πολυκράτη Μιχάλη Θάνου


Δημόσια δήλωση μεταμέλειας απέστειλε προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) ο προπονητής του ΑΟ Πολυκράτη κ. Μιχάλης Θάνος, σχετικά με την τιμωρία που του επεβλήθη, όσο αφορά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Μίλωνα, αλλά και τα όσα ανέγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, σχετικά με θεσμικούς παράγοντες της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Η επιστολή του Μιχάλη Θάνου έχει ως εξής:

"Είναι ορισμένες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, που διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες, τον αναγκάζουν να φερθεί τελείως διαφορετικά, απ’ ότι τα σωστά δείγματα αξίας και προσωπικότητάς του, που έχει δείξει μέχρι εκείνη τη λάθος στιγμή. Έτσι σαν άνθρωπος κι εγώ – σε μια στιγμή αδυναμίας – λόγω ψυχολογικής φόρτωσης, συνεπεία ενός οικογενειακού μου προβλήματος αλλά και εργασιακών προβλημάτων που προέκυψαν εντελώς ξαφνικά, αντέδρασα πολύ άσχημα απέναντι σε ανθρώπους που ουδέποτε είχα σκοπό να βλάψω ή να σπιλώσω τη τιμή τους.

Αναθεωρώντας πολύ σχολαστικά και εξετάζοντας λεπτομερώς την ανθρώπινη στιγμή αδυναμίας μου με τον λάθος τρόπο που ενήργησα και είχε ως αποτέλεσμα να εκφρασθώ απρεπώς απέναντι σε ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θέλω να εκφράσω την πλήρη μου μεταμέλεια και να ζητήσω ειλικρινά δημόσια συγγνώμη από τους ανθρώπους που απέναντί τους εκφράστηκα απρεπώς.

Η δήλωση μεταμέλειας και συγγνώμης είναι πέρα για πέρα αληθινή και θα ήθελα να μου δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσω να προσφέρω στο άθλημα του μπάσκετ τις υπηρεσίες μου ως προπονητής, αφού αυτή η εργασία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο εισοδήματος, τόσο για την οικογένειά μου όσο και για μένα. Εξάλλου το άθλημα του μπάσκετ που με τόση αγάπη υπηρετούμε όλοι μας, αποτελεί για μένα το οξυγόνο της καθημερινότητάς μου.

Πιστεύοντας ότι θα μου δοθεί εκ μέρους σας μία δεύτερη ευκαιρία για ν’ αρχίσω μία νέα πορεία, αφήνοντας πίσω μου, στη λήθη του παρελθόντος αυτή την άσχημη συμπεριφορά μου απέναντί σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με ειλικρινά αισθήματα μεταμέλειας και συγχώρεσης

Μιχάλης Θάνος

Προπονητής ΑΟ Πολυκράτη"


Πριν από τη δημόσια συγγνώμη του προπονητή, είχε προηγηθεί η καταδίκη των ενεργειών του από τη διοίκηση του ΑΟ Πολυκράτη, η οποία εκφράστηκε με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς την Ε.Ο.Κ. Το έγγραφο αυτό ανέφερε τα εξής:

"Με έκπληξη διαβάσαμε τα όσα ανέγραψε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Σωματείου της Μιχάλης Θάνος και αφορούσαν σε σχόλια απέναντι σε θεσμικά όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, έχουμε να πούμε τα εξής: Στον αθλητισμό και γενικά έπειτα από αθλητικές συναντήσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στιγμές αντιπαράθεσης, πλην όμως ποτέ δεν πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες της Σωματείου, ν’ αναφέρονται με υβριστικά σχόλια εναντίον θεσμικών παραγόντων Ομοσπονδιών.

Ως γνωστό το Σωματείο μας υπάρχει εδώ και 80 χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, του νησιού, του Νομού. Θεωρούμε ότι η λανθασμένη αντίδραση του προπονητή του τμήματος μπάσκετ του Σωματείου μας Μιχάλη Θάνου, έγινε σε μία στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας, λόγω προσωπικών του προβλημάτων όπως ανέφερε ενώπιον των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας. Για δε τον προπονητή υπάρχει η εκκρεμότητα της ανακοίνωσης της τιμωρίας του, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου και φυσικά καταδικάζουμε τα όσα δημόσια καταλόγισε σε ανθρώπους αλλά και θεσμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Πλην όμως λαμβάνοντας υπόψη και τον παράγοντα άνθρωπο, θα θέλαμε να ζητήσουμε την επιείκειά σας σχετικά με την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από την προπονητική του ιδιότητα. Η ομάδα μας έχει επενδύσει αρκετά χρήματα, τα περισσότερα από το υστέρημα των φιλάθλων του νησιού και η συνεργασία με τον κ. Μιχάλη Θάνο μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρξε άριστη σε όλους της τομείς. Άλλωστε η προπονητική είναι ο κύριος πόρος εισοδήματος του προπονητή μας και τυχόν η ισχύς της τιμωρίας του, θα του δημιουργήσει σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα τόσο στην οικογένειά του, όσο και στον ίδιο, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και βιώνουμε όλοι της.

Έπειτα από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των μελών του ΔΣ θα θέλαμε να μας δικαιολογήσετε την απειρία μας στη διαχείριση «κρισίμων καταστάσεων», εφόσον πρόκειται για νέους ανθρώπους αλλά και νεοκλεγέντες στο ΔΣ που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η τιμωρία του προπονητή Μιχάλη Θάνου μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητας, αφού σχεδόν στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να αναζητήσουμε νέο προπονητή, πράγμα δύσκολο εφόσον η ομάδα μας βρίσκεται σε ακριτική περιοχή της Ελλάδας και θ’ αναθεωρούσε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ειλικρινά θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας την μεταμέλειά μας σε όλα αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και να μας δώσετε το δικαίωμα μίας νέας αρχής, δηλώνοντας ότι θα αποτελέσουμε το παράδειγμα του «ευ αγωνίζεσθε».

Με τιμή

Ο πρόεδρος του ΑΟ Πολυκράτη

Ευάγγελος Καρράς
"

Εν τω μεταξύ οι παίκτες του ΑΟ Πολυκράτη εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης του προπονητή τους, Μιχάλη Θάνου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Το παιχνίδι της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012, με αντίπαλο την ομάδα του Κορωπίου, έχει περάσει πλέον στην ιστορία και ο Πολυκράτης ήταν ο μεγάλος νικητής αφού πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μία διαφορά 15 πόντων (79-64), από την ομάδα των Αθηνών. Σε αυτόν τον αγώνα ο Πολυκράτης στερήθηκε των υπηρεσιών του προπονητή του Μιχάλη Θάνου που ήταν στην κερκίδα (τιμωρημένος) πλην όμως την ομάδα κατεύθυνε με μεγάλη μαεστρία και υπευθυνότητα ο Σπύρος Ζαβιτσιάνος.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Πολυκράτη πήγαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν ο προπονητής τους Μιχάλης Θάνος, του αφιέρωσαν τη νίκη και την επόμενη ημέρα έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή, όπου η στήριξη προς το πρόσωπό του είναι αμέριστη, όπως αναφέρουν. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι διοικητικοί, παράγοντες, αθλητές και φίλαθλοι της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Εμείς αποκλειστικά και μόνο σαν αθλητές του "Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΑΜΟΥ" θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη χθεσινή νίκη της ομάδας μας στον προπονητή μας κ. Μιχάλη Θάνο, ο οποίος υποχρεώθηκε -αδίκως κατά τη γνώμη μας- να παρακολουθήσει τον αγώνα με το Κορωπί από τις κερκίδες του γηπέδου μας, αδύναμος να μας καθοδηγήσει ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η στήριξή μας προς το πρόσωπό του είναι αμέριστη. Θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό του όπου μας χρειαστεί και ευχόμαστε για την άμεση επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας μας ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, χωρίς περισπασμούς για την επίτευξη του αρχικού στόχους μας, ο οποίος είναι η παραμονή στη Γ' Εθνική κατηγορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

“Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΑΜΟΥ”
"

Πηγή: samosbasket.gr