AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Δεκ 2012

Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Β. Αιγαίου με 22,5 εκατ. €


Tο ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, το 70 με 85% των κονδυλίων θα αφορά σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 με 30% σε νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κυμαίνονται μεταξύ 40 και 50 % για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

Θα πρόκειται για μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες, υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου-Υπηρεσιών.

Θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δαπάνες για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού-μηχανημάτων- συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας-συστημάτων αυτοματοποίησης, πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, προβολής προώθησης, λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ.

Κάθε μία θα μπορεί να λάβει από 30.000 έως 300.000 για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού, καθώς και από 20.000 έως 100.000 για τον τομέα Εμπόριο-Υπηρεσίες.