AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Δεκ 2012

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στιγμιότυπο από την παράδοση αναμνηστικού επαίνου στον πρόεδρο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου

Συνήλθε σε συνεδρίαση την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου και έλαβε σειρά αποφάσεων.

Ειδικότερα, μετά από επιστολή πρόθεσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, αποφάσισε ομόφωνα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Σάμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου για την εκπόνηση των μελετών του Α' σταδίου με τίτλο "Εγκαταστάσεις Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σάμου".

Παράλληλα, συντάχθηκαν ψηφίσματα έντονης διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Σάμου και της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Στο ίδιο συμβούλιο ανακηρύχτηκαν κατόπιν σχετικής εισήγησης ως επίτιμοι δημότες Σάμου το ζεύγος Schwarz-Ξανθοπούλου για την προσφορά στο νησί της Σάμου.

Αποδόθηκαν, επίσης, τιμές σε πρόσωπα και φορείς του νησιού για την προσφορά τους στη πολιτική προστασία της Σάμου και  στην ανάπτυξη του εθελοντισμού. Συγκεκριμένα :

*Με αναμνηστική πλακέτα τιμήθηκαν οι :

Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Δημακογιάννης Θεοδόσης, για τον ζήλο του και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η 355 ΜΤΜ και η Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών Κλιμάκιο Σάμου της 112 Π.Μ. για την ετοιμότητα, την πολυετή και με αυταπάρνηση προσφορά της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του νησιού μας.

Ο εκλιπών Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής του 199 ΣΕΚΥΠΣ για την προσφορά του στη Σάμο. Ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και έπειτα ως συντονιστής  του 199 ΣΕΚΥΠΣ πάντα έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νησί μας. Οι εντολές του όταν προέκυπτε κάποιο συμβάν στη Σάμο ήταν για άμεση ενεργοποίηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο εκλιπών Εθελοντής της Ομάδας Κοντακαιΐκων Ευάγγελος Αριστείδου για την προσφορά του στην ανάπτυξη του κινήματος του εθελοντισμού στη Σάμο. Ήταν από τους πρωτοπόρους του κινήματος, με ζήλο, αυταπάρνηση και ενθουσιασμό και πολλές φορές βρισκόταν πρώτος σε όλα τα συμβάντα.

*Με αναμνηστικό έπαινο τιμήθηκαν :

Όλες οι ομάδες Δασοπυρόσβεσης που και φέτος αγρυπνούσαν για τη φύλαξη του τόπου μας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου.

Αποφασίστηκαν, τέλος, η επιχορήγηση ποδοσφαιρικών και άλλων αθλητικών σωματείων και Πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής δανείων του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.