AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στο Εργατικό Κέντρο Σάμου το Σάββατο


Το Σάββατο 22/12 και ώρα 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και η Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου διοργανώνουν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.

Η πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"...η Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνεται για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που βιώνουν μαζί με τους γονείς τους τις οδυνηρές επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. και της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που φορτώνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό.

Πρόκειται για μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης που μέσα από το χαρούμενο περιεχόμενό της φιλοδοξεί να μεταφέρει στα παιδιά και τους γονείς το μήνυμα της αγωνιστικής στάσης απέναντι στα προβλήματα και την αξία  της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Η εκδήλωση γίνεται με την βοήθεια παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών ,ψυχολόγων και καλλιτεχνών-λογοτεχνών, μελών και φίλων του κινήματος Ειρήνης και των φορέων που την συνδιοργανώνουν. Τα παιδιά θα δούν ταινία κινουμένων σχεδίων της UNICEF για τα δικαιώματά τους, στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν, θα μάθουν τραγούδια και θα τραγουδήσουν, θα παίξουν μικρά θεατρικά σκετσάκια, θα στολίσουν ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν. Στα παιδιά και τους συνοδούς τους θα προσφερθούν κεράσματα φτιαγμένα από μέλη των φορέων που διοργανώνουν την εκδήλωση.

*** Την επόμενη μέρα, Κυριακή 23 Δεκέμβρη, στον ίδιο χώρο θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο «παζάρι της Ειρήνης» με γλυκίσματα, ποτά , ξηρούς καρπούς και χειροτεχνήματα φτιαγμένα με μεράκι από μέλη και φίλους της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης για την οικονομική ενίσχυση του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος." της λαϊκής οικογένειας που βιώνουν μαζί με τους γονείς τους τις οδυνηρές επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που φορτώνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό."