AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2012

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτουν στο Πρωτοδικείο οι υπάλληλοι του Παν. Αιγαίου


Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας καταθέτουν αύριο στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης 31 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ με απόφαση της Συγκλήτου τις ημέρες κατάθεσης και εκδίκασης της υπόθεσης οι διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστές.

Όπως είπε στην ΕΡΑ B. Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Τάσος Μόσχος, οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο των κινητοποιήσεών τους με τη μορφή των απεργιών και των καταλήψεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί στα δικαστήρια. Άλλοι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα καταθέσουν την αίτησή τους στο Πρωτοδικείο της Ρόδου ενώ για τους υπόλοιπους έξι εργαζομένους ισχύουν οι εξαιρέσεις του νόμου περί διαθεσιμότητας και τα στοιχεία τους θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η Σύγκλητος συνεδρίασε χθες, τελευταία φορά με τη σημερινή της μορφή και υιοθέτησε ομόφωνα υπόμνημα των συλλόγων εργαζομένων του Ιδρύματος για την προάσπιση του αιτήματος του προσωπικού για την διαφύλαξη των εργασιακών τους θέσεων. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ζητούν έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων για συντονισμένη δράση αναστολής λειτουργίας των πανεπιστημίων, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου μάλιστα επικράτησε ένταση μεταξύ της Διοίκησης και φοιτητών και ο πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση.

Πηγή: ert.gr