AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2013

Χοροί της Καρπάθου στους Μυτιληνιούς Σάμου


«Ας κρατήσουν οι χοροί» λέει και φέτος το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Κλεοπάτρα Λαζαρίδου» του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «Φοίνικα» Μυτιληνιών Σάμου.

Οργανώνει κύκλο σεμιναρίων, όπου θα διδάσκονται το χορευτικό, αλλά και το τραγουδιστικό ρεπερτόριο κάθε περιοχής, σε επαφή με ντόπιους χορευτές, ακόμα και με ζωντανή μουσική από αυθεντικούς ντόπιους οργανοπαίκτες.

Το πρώτο σεμινάριο για το 2013 έχει ως θέμα του τη μουσικοχορευτική παράδοση της Καρπάθου. Θα διοργανωθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, από  18.00-21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών (στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό, στην έξοδο προς Βαθύ).

Τη μέρα εκείνη ο Κωνσταντίνος Σταυριανός θα διδάξει χορούς από το νησί του, την Κάρπαθο, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία για τη σημερινή ζωή και τη λαογραφία της Καρπάθου, καθώς και τη μουσικοχορευτική της παράδοση.

Θα υπάρχει και πλούσιος μπουφές με καφέ και παραδοσιακά εδέσματα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ. Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα  45 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 28/02, στο 6947 603576 (Ρένα Χατζηκυριακού, καθημερινά, 10:00-12:00 & 18:00-21:00) ή στον χοροδιδάσκαλό Μάκη Ευαγγέλου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.