AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2013

Αύξηση κρατήσεων Γερμανών τουριστών και για τη Σάμο


Αύξηση κατά 10 % σημειώνουν φέτος οι κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων γερμανικών πρακτορείων τουρισμού προς την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Σάμο, τη Ρόδο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη Θάσο. 

Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει ο γερμανικός τουριστικός όμιλος Alltours. «Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας έχει υπερβεί την κρίση των τελευταίων δύο ετών και επιστρέφει με την παλιά καλή της μορφή», επισημαίνει ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours, Willi Verhuven, παρουσιάζοντας τα στοιχεία των κρατήσεων από το πρώτο τετράμηνο της παρούσας τουριστικής σαιζόν.

«Το επιχειρηματικό κομμάτι που αφορά στην Ελλάδα κερδίζει πάλι έδαφος. Το Αιγαίο συνιστά έναν από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εκτιμάται από τους τουρίστες», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Alltours και προσθέτει ότι «παραδοσιακοί λάτρεις της Ελλάδας που τα τελευταία δύο χρόνια την απέφυγαν λόγω της κρίσης, τώρα επιστρέφουν». «Πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τα ταξιδιωτικά μας γραφεία, λένε ότι τους λείπει ο συνδυασμός φύσης, πολιτισμού, καλού σέρβις και ήλιου», επισημαίνει ο Verhuven.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alltours θεαματική είναι η αύξηση των κρατήσεων για τη Ρόδο, που υπερβαίνει το 25% αλλά και για την Κρήτη που κινείται στο 15%. Ο πρόεδρος του γερμανικού τουριστικού ομίλου σημειώνει επίσης ότι έχουν αυξηθεί και οι λεγόμενες «ατομικές κρατήσεις» προς τις Κυκλάδες, τη Σάμο και τη Θάσο.

Πηγή: Σταμάτης Ασημένιος / Deutsche Welle