AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2013

Σε ισχύ από Μεγάλη Εβδομαδα η φθηνότερη βίζα απο Τουρκία προς Σάμο


Σε ισχύ τίθεται από τη Μεγάλη Εβδομάδα η έκδοση της νέας, φθηνότερης βίζας από την Τουρκία για Σάμο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Ρόδο.

Φέτος η τιμή της θα είναι είναι μειωμένη σχεδόν στο μισό και θα ισχύει για διπλή επίσκεψη.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ε.ΡΑ. Αιγαίου ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης, σύμφωνα με ενημέρωση που έφτασε από τις αρμόδιες αρχές στους πράκτορες και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ε.Ε. η έκδοση βίζας για τα λιμάνια υποδοχής Σάμου, Μυτιλήνης, Χίου, Κω και Ρόδου, θα κοστίζει 35 ευρώ, αντί για 60 που κόστιζε στην περσινή πιλοτική εφαρμογή.

Θα αφορά δύο επισκέψεις και συνολικά 15θήμερη διάρκεια παραμονής, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

«Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη, τόνισε ο κύριος Σαμιώτης, αφού με λιγότερα χρήματα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν περισσότερο. Στόχος φέτος είναι να ξεπεράσουμε τις 30.000 αφίξεις από 24.000 που ήταν πέρυσι. Αυτό που πρέπει όμως να κάνουμε άμεσα είναι να ελέγξουμε τις εγκαταστάσεις τόσο στα νησιά, όσο και απέναντι, προκειμένου να μη ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες στην αναμονή. Το λιμενικό ταμείο στη Μυτιλήνη έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, όμως μέσα στην εβδομάδα θα μεταβούμε και απέναντι για να βεβαιωθούμε ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα» κατέληξε ο κύριος Σαμιώτης.