AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Απρ 2013

Κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Σάμου από Ικαριώτες



Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Σάμου και παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου προχώρησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ικαρίας για την Υγεία και του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας, μαζί με εκπρόσωπο του Δήμου Ικαρίας (αντιδήμαρχο) και περίπου 70 κατοίκους από το νησί.

Διεκδικούν άμεσα την υλοποίηση της απόφασης για την αποδέσμευση του Νοσοκομείου Ικαρίας από το αντίστοιχο της Σάμου, προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των κονδυλίων και καμία μετακίνηση προσωπικού.

Η αντιπροσωπεία αναφέρει ότι κατέστη δυνατόν να ενημερωθεί υπεύθυνα, εισπράττοντας αρνητική αντιμετώπιση και όπως σημειώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Μετά από τη στάση αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη κατάληψη και να παραμείνουμε στο γραφείο της Διοικήτριας ζητώντας υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Παραμένουμε στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου. Απαιτούμε σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και στους κατοίκους τους».

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι και άλλοι κάτοικοι της Ικαρίας σχεδίαζαν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς προς τη Σάμο, για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Πηγή: ert.gr


Συνάντηση της Αγνής Καλογερή με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

Η βουλευτής του Νομού Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Αγνή Καλογερή επισκέφθηκε σήμερα, 18 Απριλίου, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη. 

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών και των φορέων της Ικαρίας που πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "για την συνεχιζόμενη κοροϊδία και το πισωγύρισμα από πλευράς υπουργείου στο θέμα της συγχώνευσης των νοσοκομείων" όπως αναφέρει, μετέφερε το αίτημα των εργαζομένων να πάρει επιτέλους το υπουργείο θέση και να υλοποιήσει την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ τις 18/2/2013.

Σύμφωνα με την κ. Καλογερή, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να μιλήσει με τους φορείς και να δώσει το κείμενο της απόφασης, ενώ παρέπεμψε τη λύση του προβλήματος σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας.

Η βουλευτής δήλωσε: "συμπαραστεκόμαστε και είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και όλου του Ικαριακού λαού για καλύτερες παροχές υγείας, για την επιβίωση του νοσοκομείου και τα δικαιώματα μας στην υγεία και την ζωή. Ο αγώνας συνεχίζεται".

Οι θέσεις των καταληψιών

Οι Ικαριώτες που κατέλαβαν σήμερα τις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σάμου ζητούν υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Δηκώνουν ότι θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η σχετική απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

"Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωϊ το γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν. Σάμου από κατοίκους, εργαζόμενους, εκπρόσωπο του Δήμου Ικαρίας (Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου) και εκπροσώπους Συλλόγων της Ικαρίας, εφαρμόζοντας απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία.

Δυο μήνες μετά την απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ: Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Ικαρίας, η απόφαση αυτή παραμένει υπόσχεση. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την τύχη της νομικής κατοχύρωσης της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας καθώς οι φόβοι των κατοίκων για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ικαρίας έχουν αποδειχθεί υπαρκτοί μετά τη τελευταία άνιση κατανομή των επιχορηγήσεων.

Στη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Καλλίρη από το γραφείο της Διοικήτριας του Γ.Ν. Σάμου, αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική άρνησή του να μιλήσει με τους κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της Ικαρίας, πράγμα που επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι το ζήτημα της αυτονόμησης έχει παγώσει.

Μετά από τη στάση αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη κατάληψη και να παραμείνουμε στο γραφείο της Διοικήτριας ζητώντας υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Παραμένουμε στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου. Απαιτούμε σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και στους κατοίκους τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
"


Η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου

"Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Ικαρίας, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα γραφεία διοίκησης του νοσοκομείου Σάμου, απαιτώντας την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για αυτονόμηση του νοσοκομείου Ικαρίας, από το νοσοκομείο Σάμου.

 Μετά την καθολική αντίδραση του Ικαριώτικου λαού, πάρθηκε στις 18/02/2013, από το αρμόδιο όργανο του υπουργείου υγείας, με την παρουσία του υπουργού κ. Λυκουρέντζου, ομόφωνη απόφαση για τον διαχωρισμό των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας. 

Έχουν περάσει δύο μήνες και η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αρνείταινα συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού, ενώ πριν λίγες ημέρες ο υπουργός υγείας απαντώντας σε ερώτηση για τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, δήλωσε ότι οισυγχωνεύσεις προχωράνε. 

Είναι ξεκάθαρο, πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας εμπαίζει τους κατοίκους της Ικαρίας, λειτουργώντας σαν πολιτικός απατεώνας. Η κατάργηση της αυτονομίας του νοσοκομείου Ικαρίας θα οδηγήσει στην ταχύτατη υποβάθμισή του και θα αφήσει τους κατοίκους του ακριτικού νησιού στο έλεος του θεού. Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση για αποσύνδεση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας".