AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2013

Συνάντηση για την οργάνωση της πυροπροστασίας της Σάμου

 
Παρουσία του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλη Παπαγεωργίου, του διοικητή  Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Θανάση Σερεντέλου καθώς και του υπεύθυνου θεμάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου Παναγιώτη Παγώνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. 
 
Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την όλη συζήτηση ήταν πως οι τελευταίες χρονιές πήγαν πολύ καλά από πλευράς πυρκαγιών ή φυσικών καταστροφών, ότι το πρότυπο της Σάμου, με τις πολλές εθελοντικές ομάδες ανά περιοχή και την αγαστή συνεργασία όλων, πυροσβεστικής-εθελοντών-πολιτικής προστασίας, είναι που φέρνει το καλό αποτέλεσμα ανέφερε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένος προϊστάμενος γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Γιώργος Στάτζος. Οι ευχές όλων ήταν να είναι και φέτος μια καλή περίοδος χωρίς απώλειες στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.
 
Ο Δήμαρχος Σάμου έκανε την εισαγωγική ομιλία στη συνεδρίαση επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μείωση της Σ.Α.Τ.Α. ενώ παίρνοντας το λόγο ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της εκκλησίας και την αγωνία της να προστατέψει τα Μοναστήρια και για το λόγο αυτό θα είναι κοντά στους εθελοντές δασοπυρόσβεσης. 
 
Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ότι η κρίση έχει πλήξει τους πάντες για αυτό πιο πολύ παρά ποτέ πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι για το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στην αντιπυρική θωράκιση του νομού. 
 
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου Σάμου κ.κ. Χρήστου και Μανωλιός, παρουσίασαν διαφάνειες με στατιστικά στοιχεία και την δομή του σχεδιασμού σε επίπεδο Σάμου. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο τα τακτικά μέλη του Σ.Τ.Ο, οι δημοτικού σύμβουλοι Δημήτρης Μαυρατζώτης και Νίκος Γεωργίου, καθώς και πολλοί εθελοντές και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, επισημαίνοντας προβλήματα και καταθέτοντας προτάσεις γενικά και κατά περιοχή. Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμος Σάμου απένειμε αναμνηστικούς παπύρους στους προσκεκλημένους.