AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2013

Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας Εθνικής Αντίστασης στη Σάμο

 

Για άλλη μια χρονιά θα εορταστεί στις 9 Μαΐου και στη Σάμο η ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, προκειμένου να αποδοθεί έμπρακτα η οφειλόμενη από το έθνος τιμή προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά τον φετινό εορτασμό, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζονται πανελλαδικά οι εξής εκδηλώσεις:

Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης  Μαΐου 2013.

Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης. 

Το πρόγραμμα του εορτασμού στη Σάμο περιλαμβάνει και τα εξής:

Ώρα 10:30:  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου (το πέρας προσελεύσεως επισήμων ορίζεται στις 10:25)

Ώρα 11:30:  Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τη Βουλευτή Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον Διοικητή 79 Α.Δ.Τ.Ε., τον Δήμαρχο Σάμου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, τον Λιμενάρχη Σάμου, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, τους εκπροσώπους κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών και τον Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών. 

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, δηλαδη της Π.Ε.Α.Ε.Α., της Π.Ο.Α.Ε.Α. και της Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και τέλος θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος.