AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2013

Καθαρισμός - μέρος δεύτερο από τη Δημοτική Κοινότητα Σαμίων


Και νέα σειρά δράσεων καθαρισμού της πόλης οργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων. Καλεί και πάλι όλες και όλους να συμμετάσχουν, αυτή τη φορά με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σκοπεύει να πραγματοποιήσει :

* τον ευπρεπισμό του χώρου εντός του παλαιού λιμένα (άσπρισμα τοίχων, βάψιμο σε παγκάκια κλπ).

* το άσπρισμα των πεζοδρομίων και των νησίδων της παραλιακής.

* τον καθαρισμό από χόρτα στο κομμάτι της παραλιακής από τα γήπεδα έως τον κόμβο Μαλαγαρίου, και στις δυο πλευρές του δρόμου.

* τον ευπρεπισμό των πλατειών (Πυθαγόρα, Αγ. Νικολάου, Αγ. Σπυρίδωνα).

«Η παραλιακή είναι το καμάρι και η βιτρίνα της πόλης μας. Πρέπει να αποκτήσει την όψη που της αξίζει. Σ' αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι.

Το κάνουμε για τον εαυτό μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτή τη φορά πρέπει η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», προτρέπει η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Απριλίου είχε συμμετάσχει και στην παγκόσμιας κλίμακας εθελοντική δράση καθαρισμού «LET'S DO IT».

«Αποδείξαμε τότε σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες πως ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και φροντίζουμε να το διατηρούμε καθαρό και ευπρεπισμένο.

Μετά το πέρας της δράσης εκείνης, πολλοί εθελοντές ζήτησαν να επαναληφθεί σύντομα άλλη μια ανάλογη εξόρμηση, διότι υπήρχαν ακόμη πολλά που έπρεπε να γίνουν.

Τέλη Μαΐου και με δεδομένο πως από τότε δεν έχει υπάρξει καμιά αξιόλογη επέμβαση στην όψη της παραλιακής από το παλιό λιμάνι και μέχρι τον κόμβο Μαλαγαρίου, από πλευράς Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, λόγω έλλειψης προσωπικού, και επειδή είμαστε ένα τουριστικό καθαρά μέρος που εξαρτάται τα μέγιστα από τον τουρισμό, κάνουμε έκκληση προς όλους, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, φορείς, συλλόγους, εργαζόμενους και άνεργους, νοικοκυρές, μαθητές και δασκάλους ή καθηγητές. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε σε μια δράση μαζική που δε θα λείπει κανένας, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά και δεν περισσεύει κανείς.
 
Η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός της πόλης γίνεται πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για όλους τους άλλους. Η πόλη μας είναι πληγωμένη. Τα αίτια πολλά. Έργα διάφορα, με κακοτεχνίες, άλλα που εκκρεμούν.

Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι, ας βοηθήσουμε όλοι μαζί για να της δώσουμε την όψη που της αξίζει. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα φυσικό παράδεισο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον διατηρούμε έτσι και μόνο αν ενεργήσουμε όλοι μαζί θα το επιτύχουμε
», τονίζει η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων.