AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιουλ 2013

Έχασε τη μία του άγκυρα το πλοίο "Μυτιλήνη"!

Φωτογραφία αρχείου

Κατά τη διάρκεια της ανέλκυσης των αγκυρών του πλοίου "Μυτιλήνη" το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι των Φούρνων, αυτές μπλέχτηκαν μεταξύ τους λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να αφεθεί ελεύθερη στη θάλασσα η δεξιά άγκυρα προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέλκυση της αριστερής και το πλοίο να συνεχίσει τον πλου του προς το λιμάνι του Καρλοβασίου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου και κατόπιν κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης του πλοιάρχου ότι το πλοίο μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια χειρισμούς αγκυροβολίας και πρόσδεσης αλλά και ότι θεωρεί ασφαλέστερο λιμένα το Βαθύ από το Καρλόβασι χορηγήθηκε απόπλους για Σάμο.

Με τον κατάπλου του πλοίου στη Σάμο απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «Μυτιλήνη», αλλά κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα χορηγήθηκε άδεια απόπλου προς ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου από το Βαθύ για Καρλόβασι - Φούρνους - Αγ. Κήρυκο - Εύδηλο - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά.