AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2014

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με Οδυσσέα Ελύτη στη Σάμο


Ανοιχτός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπως και τα Αρχαιολογικά Μουσεία Βαθέος και Πυθαγορείου στη Σάμο, το βράδυ της Πανσελήνου, 10 Αυγούστου.

Η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα ανοίξει, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο στις πανσελήνους του Αυγούστου, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία από τις 21:00 έως τις 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

Στις 21:19, με την ανατολή της σελήνης, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά η Σάμος, τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους αυτών των περιοχών ένα απόσπασμα από το "Άξιον Εστί" του Οδυσσέα Ελύτη, με τη φωνή του ίδιου του ποιητή.
Στη Σάμο, στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, η νεανική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος" θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Κουμαραδιού.

"Επιδίωξή μας, στις δύσκολες συγκυρίες που βρίσκεται η χώρα, είναι να τονώσουμε το αίσθημα αισιοδοξίας, περηφάνιας και πίστης στον πολιτισμό μας, και, παράλληλα, επειδή όλες οι εκδηλώσεις γίνονται με εθελοντική εργασία, να προβάλλουμε τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της συνεργασίας, επειδή πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα ισχυρότερα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που ζούμε", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωσή της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Πηγή: Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε

Φωτογραφία: Νίκος Αγγελής