AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2014

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση για το Δίκτυο Aegean Cuisine στη Σάμο


Το Επιμελητήριο Σάμου προσκάλεσε πριν από λίγες μέρες εκπροσώπους του Δικτύου "Κουζίνα του Αιγαίου (Aegean Cuisine)" σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Σάμου, προκειμένου να κάνουν μια πρώτη ενημέρωση για το Δίκτυο στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νησιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, το μέλος του Δ.Σ., Άννα Δαφνά, και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Εμμανουέλλα Σταμίρη, οι οποίοι παρουσίασαν τη φιλοσοφία και τις δράσεις του Δικτύου Aegean Cuisine ενώ συζήτησαν τα οφέλη και τις προοπτικές για τη Σάμο από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και παραγωγών στο Δίκτυο.

Το Δίκτυο εστιατορίων, παραγωγών και εμπόρων, τοπικά παραγομένων τροφίμων, οίνων και ποτών Aegean Cuisine δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση των Αιγαιοπελαγίτικων προορισμών ως μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί, αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα και ποιότητα των νησιωτικών προϊόντων καθώς και τη γευστική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.

Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, με την ενεργό συμμετοχή των Επιμελητηρίων Κυκλάδων, που είναι ο διαχειριστής του Δικτύου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η διαδικασία ένταξης μιας επιχείρησης στο δίκτυο Aegean Cuisine αφορά στην επιθεώρησή της από την TUV Hellas ως προς την πλήρωση των κριτηρίων και προδιαγραφών που αναφέρονται στο AegeanCuisine.gr και ολοκληρώνεται εφόσον αξιολογηθεί θετικά από την Επιτροπή Πιστοποίησης – Ένταξης των ανά νομό Επιμελητηρίων, με την απονομή του αντίστοιχου προτύπου. Προσεχώς θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.