AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2014

Εργατικό Κέντρο Σάμου: "Φτάνει πια η κοροϊδία στο ακτοπλοϊκό"


Την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Νομού Σάμου με τη Β. Ελλάδα, αλλά και με τον Πειραιά, καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.
 
Όπως υποστηρίζει, "η γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία ήταν ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη με πλοία υπέργηρα και με λίγα δρομολόγια.

Η απόφαση του Υπουργού να κόψει τη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει ένα ή το πολύ δύο δρομολόγια την εβδομάδα με Καβάλα είναι πέρα για πέρα πίσω από τις ανάγκες των νησιωτών, για σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με φθηνό εισιτήριο και καθημερινή συγκοινωνία.

Ήδη η απόφασή του την προηγουμένη εβδομάδα να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από τη γραμμή, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και αφού προηγούμενα για όλο το καλοκαίρι νησιώτες, ναυτεργάτες και τουρίστες υποφέραμε και κινδυνέψαμε, έρχεται να την απαλλάξει από τις υποχρεώσεις της και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες ναυτεργάτες, εκ των οποίων πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες.

Αντί δηλαδή ο υπουργός και η κυβέρνηση να έστελναν τα υπέργηρα πλοία της εταιρείας και της κάθε εταιρείας στην κατάργηση και 'ανακύκλωση', τα είχαν να αλωνίζουν στο Αιγαίο και να διαφημίζουν την ταλαιπωρία και την επικινδυνότητα της χρήσης τους ανά τον κόσμο
", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Διοίκηση του τοπικού Εργατικού Κέντρου.

Αντιπροσωπεία της έκανε την Πέμπτη παρέμβαση στο Λιμεναρχείο Σάμου και στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας για το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Παρουσίασε τις θέσεις της και κατέθεσε γραπτό υπόμνημα ώστε να σταλεί στους αρμόδιους φορείς.