AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2014

Περισσότεροι γίνονται οι αστυνομικοί στη Σάμο λόγω λαθρομετανάστευσης


Σε επέκταση της επιχείρησης "Ασπίδα" στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προχωρεί από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. λόγω της αυξημένης ροής παράνομων μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Στη Σάμο αναμένονται αστυνομικές ενισχύσεις.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση "Ασπίδα" άρχισε να εφαρμόζεται τον Αύγουστο του 2012 στον Έβρο και πλέον, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (εκδόθηκε την 24η Σεπτεμβρίου) επεκτείνεται σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη και Δωδεκάνησα. Θα "τρέξει", αρχικά τουλάχιστον, για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου με προσωπικό που θα αποσπαστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα.

Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο "ευρείας κλίμακας" και σ' αυτή θα μετάσχουν 60 αστυνομικοί. Οι περισσότεροι θα διατεθούν στη Σάμο (24) και τη Χίο (8), ενώ με επιπλέον προσωπικό προβλέπεται να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα Τήλου, Σύμης, Λέρου, Καλύμνου κ.ά.

Είναι τέτοια η πίεση που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που προ δεκαημέρου περίπου 500 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με το αρματαγωγό "Ικαρία" του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: Η Καθημερινή