AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Σεπ 2014

Το Π.Α.ΜΕ. Σάμου για τα σχολεία


Παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση Σάμου σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μετά και το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Σάμου του Π.Α.ΜΕ, αποτελούμενη από συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και σωματείων.

Ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο, Παναγιώτη Ζαβουδάκη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα για το θέμα της πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων και έθεσε το δικό της πλαίσιο διεκδίκησης, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

"* Την άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών που υπάρχουν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο νομό. Να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων.

* Να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, καμιά συγχώνευση-κλείσιμο-υποβάθμιση σχολικής μονάδας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

* Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές ώστε να υπάρξει και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και συμπλήρωση θέσεων εργασίας από άνεργους εκπαιδευτικούς.

* Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους (επίδομα ενοικίου, θέρμανσης, δωρεάν μετακίνηση κλπ)
".