AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2014

Και από τα βόρεια, και από τα ανατολικά


Από κάθε μεριά της Σάμου επιχειρούν και πάλι να μπουν στη Σάμο οι παράνομοι μετανάστες. Και τις μέρες αυτές ο αριθμός των αφίξεών τους είναι τριψήφιος.

Πιο αναλυτικά, 15 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε δύσβατο σημείο της περιοχής Αγία Παρασκευή, βορειοανατολικά της Σάμου, και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή τοπικού αλιευτικού σκάφους στην ομώνυμη παραλία.

Άλλοι 11 εντοπίστηκαν εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σάμου.

Τριάντα ένας διασώθηκαν χθες το πρωί από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αμπέλου. Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε κατεστραμμένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο (που τελικά βυθίστηκε) και τους επιβαίνοντες σε αυτήν στη θάλασσα. Το πλήρωμά του προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά τους στο Καρλόβασι.

Και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ακρωτήριο Γάτος, πρωινές ώρες της Πέμπτης, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με 34 παράνομους μετανάστες, που περισυνελέγησαν. Η λέμβος παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε.

Την Τετάρτη 8 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σάμου.

Την περασμένη Δευτέρα, τέλος, 39 εντοπίστηκαν από πλωτό περιπολικό στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Πράσσο, σε λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων, ενώ και στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου συνελήφθησαν 7 παράνομοι μετανάστες.

Σύνολο; 145 παράνομοι μετανάστες από Δευτέρα έως και Πέμπτη, μέσα σ' ένα τετραήμερο, στο νησί.

Κι έπεται συνέχεια...