AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2014

Αγνή Καλογερή: "Εφιαλτικό σενάριο για το Βόρειο Αιγαίο"

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Δεν είναι λύση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η απόφαση που προκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους και με τη Βόρεια Ελλάδα, θεωρεί η βουλευτής του Νομού, Αγνή Καλογερή.

Είχε προηγηθεί χθες η επίσημη πρόσκληση από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλοιοκτήτες για την κάλυψη των γραμμών που έμειναν ακάλυπτες μετά την έκπτωση της ΝΕΛ.

"Η 'λύση' αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τους φόβους μας για ουσιαστική υποβάθμιση και απομόνωση των νησιών και ιδιαίτερα του νομού μας από τη Β. Ελλάδα.

Προκρίνεται η πρόταση για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από ΒΑΘΥ-ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ- ΚΑΒΑΛΑ και ένα δρομολόγιο από ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ-ΚΑΒΑΛΑ με τριπλασιασμό του μισθώματος.

Αυτό σημαίνει ότι τα νησιά των Φούρνων και της Ικαρίας θα είναι πλήρως απομονωμένα από τη Β. Ελλάδα και η Σάμος θα 'εξυπηρετείται' με ένα δρομολόγιο μόνο!

Το Υπουργείο των εφοπλιστών και ο ανταγωνισμός των εταιρειών καταδικάζουν για άλλη μια φορά την ανάπτυξη και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των κατοίκων στον νομό μας, αγονοποιούν ένα κομμάτι της πατρίδας μας.

Είναι άμεση ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, όλοι οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι του νομού να πάρουν πρωτοβουλία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην αφήσουμε τα σχέδια αυτά να γίνουν πράξη
", σημειώνει η κ. Καλογερή.