AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2014

Επί τάπητος τα ζητήματα του Νομού Σάμου


Σύσκεψη των τοπικών φορέων για το ακτοπλοϊκό και τα εν εξελίξει έργα στον Νομό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου. Συμμετείχαν η βουλευτής Αγνή Καλογερή, ο Αντιδήμαρχος Σάμου Παρασκευάς Παπαγεωργίου ο Έπαρχος Ικαρίας-Φούρνων Στέφανος Παμφίλης, ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος και ο Δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης.

Συζητήθηκε καταρχάς το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, για το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Διαπιστώθηκε από όλους κοινό πλαίσιο διεκδίκησης, το οποίο τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ως εξής:

"Θεωρούμε αναγκαία την ποιοτική αναβάθμιση της συγκοινωνίας με τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων. Όμως σε καμία περίπτωση και εν ονόματι αυτής της αναβάθμισης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η μείωση του αριθμού των δρομολογίων και ο αποκλεισμός νησιών και λιμανιών του Νομού μας.

Δεν είναι δυνατόν η λύση του προβλήματος ενός νησιού, να οδηγεί στην πρόκληση προβλήματος σε ένα άλλο
", ειπώθηκε.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να εκτιμηθούν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και, εάν χρειαστεί, να προκληθεί ευρύτερη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των κοινωνικών και επαγγελματικών ενώσεων των νησιών του Νομού.

Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων που εκτελούνται με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας στον Νομό και αναλυτική παρουσίαση των μελετών που είναι ώριμες ή βρίσκονται στη διαδικασία ωρίμανσης για ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Από μέρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποφασιστούν οι προτεραιότητες και να συμφωνηθεί, στο μέτρο του δυνατού, μια κοινή πορεία.