AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαρ 2014

Η παράταξη "Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο" για την ακτοπλοΐα



Στις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοΐας τοποθετήθηκε, μετά και τον πρώτο κύκλο επαφών του στα νησιά της Περιφέρειας, ο επικεφαλής της παράταξης "Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο", υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης. "Υπηρεσία δημόσιου συμφέροντος ή 'ξέφραγο αμπέλι' η ακτοπλοΐα;", αναρωτιέται.

Δουλεύουν και στη Σάμο τα φαρμακεία


Ανοίγουν από αύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

"Ες αύριον τα σπουδαία" για τα πλοία


Αύριο, Πρωταπριλιά, κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο, που από σήμερα έχει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Και νέα ονόματα υποψηφίων από την "Ανατροπή"


Άλλα 15 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της για τον Δήμο Σάμου ανακοίνωσε η "Ανατροπή" και ο επικεφαλής της, υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο επίσημος απολογισμός των πυρκαγιών στη Σάμο για το 2013

Φωτογραφία αρχείου: Γιώργος Ζαΐμης

Πόσα και τι είδους στρέμματα κάηκαν το 2013 σε ολόκληρη τη Σάμο; Είναι λιγότερα ή περισσότερα συγκριτικά με άλλες χρονιές; Το My Samos Blog παρουσιάζει τον επίσημο απολογισμό της Πυροσβεστικής για το νησί.

30 Μαρ 2014

Εργαστήρι πασχαλινών λαμπάδων στο Καρλόβασι το Σαββατοκύριακο 5-6/4


Το Τοπικό Τμήμα Καρλοβασίων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εργαστήρι κατασκευής πασχαλινών λαμπάδων το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου.

Διακοπές ρεύματος στη Σάμο τη Δευτέρα 31/3 και την Τρίτη 1/4


Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) έχει προγραμματίσει διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε διάφορες περιοχές της βόρειας Σάμου τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου.

Απέραντη η ομορφιά του!

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Το Κοκκάρι είναι ως γνωστόν πανέμορφο! Όταν, όμως, και ο φωτογράφος ξέρει πού, πότε και πώς να σταθεί απέναντι από τα κάλλη του γραφικού αυτού χωριού, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό...

Οι εθελοντές πυροσβέστες του Μαραθοκάμπου ενισχύονται


Στις 15 Μαΐου θα φτάσει στον Μαραθόκαμπο της Σάμου από το Αννόβερο της Γερμανίας ένα πυροσβεστικό όχημα, μάρκας Magirus, προσφορά των Samos Friends.

Απεργίες από Δευτέρα αποφάσισε η Π.Ν.Ο


Όχι ότι η Σάμος εξυπηρετείται, ειδικά αυτόν τον καιρό, από πλοία. Πάντως, ενός κακού (στα καράβια) μύρια έπονται, καθώς σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) κήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από βδομάδα.

29 Μαρ 2014

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 30/3


Η θερινή ώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 2014.

"300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας" στο Crystal Cinema έως τις 11/4


Το Crystal Cinema στο Μαλαγάρι της Σάμου θα προβάλλει από το Σάββατο 29/3 έως και την Παρασκευή 11/4, καθημερινά στις 21:15, την ταινία "300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας (300: Rise of an Empire)".

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι Σαμιώτες της Αττικής στους Δ΄ Χαιρετισμούς

Φωτογραφίες: Μαρία Γαλανοπούλου / My Samos Blog

Κατάμεστο από Σαμιώτες ήταν το βράδυ της Παρασκευής το παρεκκλήσιο των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, κάτω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά. Παρακολούθησαν με κατάνυξη την Ιερά Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Έκτακτα δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ για τους επιβάτες του Blue Star Ithaki


Το Κ.Τ.Ε.Λ. Σάμου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 29 Μαρτίου έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με το πλοίο Blue Star Ithaki, δεδομένου ότι αυτό θα δέσει μόνο στο Λιμάνι Καρλοβάσου.

28 Μαρ 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Στην τηλεόραση η υποβρύχια σημαία από τη Σάμο!

 

Στο πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι "Ε" παρουσίασε σήμερα την μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία, η οποία απλώθηκε στο βυθό της Σάμου με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης.

Blue Star Ferries: "Μόνο για αύριο στη Σάμο"


Η Blue Star Ferries με το "Ithaki" καλείται να ξελασπώσει για τρίτη φορά φέτος το οξύτατο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Σάμου. Ωστόσο αυτό θα γίνει μόνο για αύριο. Δείτε το αναλυτικό σαββατιάτικο δρομολόγιο του πλοίου, καθώς και τι είπε στο MY SAMOS BLOG ανώτατο στέλεχος της εταιρείας για τα σχέδιά της.

Υποσχέσεις για λύση στο ακτοπλοϊκό


Τη δέσμευση ότι θα δρομολογηθεί, άμεσα, πλοίο της εταιρείας Blue Star Ferries, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει με τις συνεχόμενες ακυρώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων της NEL Lines, απέσπασαν οι φορείς της Σάμου που επισκέφθηκαν το πρωί τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η Π.Ν.Ο μπλόκαρε το "European Express"!

Φωτογραφία αρχείου

Δεν θα εκτελεστεί τελικά το προγραμματισμένο για απόψε δρομολόγιο του "European Express"!

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στις 6/4 στο Καρλόβασι


Το Τμήμα Σάμου ("Όμηρος") της ομογενειακής οργάνωσης A.H.E.P.A (Australasian Hellenic Educational Progressive Association) διοργανώνει την Κυριακή 6 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου την ημερίδα με τίτλο "Επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης".

Τέρενς Κουίκ: "Η Σάμος στα χέρια καταπατητών"


Για "αποδυνάμωση και υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου, ελέω των αποφάσεων του Υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, που αφήνει το νησί στα χέρια των καταπατητών" κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών.

27 Μαρ 2014

Η Π.Ν.Ο θα ελέγξει το "European Express"...


Σε έλεγχο και στο "European Express" που φτάνει αύριο στον Πειραιά προτίθεται να προχωρήσει την Παρασκευή κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο), για να διαπιστώσει αν έχουν πληρωθεί ή όχι τα μέλη του πληρώματός του. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝEL Lines, Γιάννης Αβραντίνης.

"Το απαγορευμένο ποδήλατο" στις 28/3 στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα


Την ταινία "Το απαγορευμένο ποδήλατο" θα προβάλει στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 28/3 η Κινηματογραφική Λέσχη "Ίριδα" στο Καρλόβασι.

Συνέλευση των τουριστικών επιχειρηματιών του Μαραθοκάμπου στις 6/4

 

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαραθοκάμπου (Ε.Τ.Ε.Μ.) Σάμου θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευσή της την Παρασκευή 6 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Όρμου Μαραθοκάμπου, (Club Starlight).

Σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Σάμου αύριο στο Υπουργείο Ναυτιλίας

 

Άλλη μία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό, ανατροπή  και καταστρατήγηση των δρομολογίων πλοίων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με τον Πειραιά.

Απεργία και στη Σάμο στις 9 Απριλίου


Στην πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε, την Τετάρτη 9 Απριλίου, συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Εκφράζει και την αντίθεσή του με το περιεχόμενο της χθεσινής συμφωνίας Γ.Σ.Ε.Ε - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Από διοικητής στη Σάμο, τώρα Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής


Ο Αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Αφάλης είναι από χθες ο ένας εκ των δύο νέων Υπαρχηγών του Σώματος, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιό του, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων των Ανώτατων Αξιωματικών για το 2014. Μόλις τρία χρόνια πριν, υπηρετούσε ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ενώ παρέμεινε και το 2012 στο Βόρειο Αιγαίο.

Αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 29-30/3 τα play off του γυναικείου βόλεϊ


Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου η κανονική περίοδος του γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ στη Σάμο και το Σάββατο 29 Μαρτίου αρχίζουν τα play off του πρωταθλήματος.

Οι συναντήσεις του Γιάννη Σπιλάνη στη Σάμο


Συναντήσεις με διάφορους φορείς στη Σάμο είχε την Τετάρτη 26 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στο νησί.

26 Μαρ 2014

Η Σάμος στα δέκα πιο αγαπημένα ελληνικά νησιά των Σουηδών!


Στα δέκα πιο αγαπημένα ελληνικά νησιά των Σουηδών για το 2013 περιλαμβάνεται η Σάμος, αναφέρει η σουηδική εφημερίδα Expressen.

Επιστολή Γ. Κυριαζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας


Το μείζον θέμα της ανεπαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νομού Σάμου με τον Πειραιά και τη Βόρεια Ελλάδα επαναφέρει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου.

"Οδηγός διαπλοκής" στο Cine Olympia από 27 έως και 31/3


Την υποψήφια για 10 Oscars  ταινία "Οδηγός διαπλοκής (American Hustle)" θα προβάλλει από την Πέμπτη 27 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, καθημερινά στις 21:15, το Cine Olympia στην πόλη της Σάμου.

Οι προεκλογικές δράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σάμο


Ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα ο πρώτος κύκλος της πολιτικής εξόρμησης του Κ.Κ.Ε για τις Ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με περιοδείες και επισκέψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά και σε χώρους εργασίας στο νησί της Σάμου.

Ούζο και μεζέδες στη Λέκκα!

Φωτογραφία της Λέκκας: Νίκος Χατζηιακώβου

Ανοιχτή πρόσκληση στην εκδήλωση που διοργανώνει με σαρακοστιανούς μεζέδες, ούζο και κρασί απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λέκκας.

Τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου



Τους 37 πρώτους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής της ανακοίνωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου. Οι 7 από αυτούς κατεβαίνουν ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Σαμιακή Πολιτεία: "Και το πλοίο δεν έφυγε..."


"Η εταιρεία λυπάται για την εξέλιξη αυτή και θα επανέλθει την Τετάρτη 26/03/14 με νεότερη ανακοίνωση για την εκτέλεση επομένων δρομολογίων του ανωτέρω πλοίου". Τη φράση αυτή από την επίσημη ανακοίνωση της NEL Lines για την προχθεσινή ακύρωση του δρομολογίου του "European Express" δεν άφησε ασχολίαστη το Συντονιστικό της Σαμιακής Πολιτείας Ανατροπής και Δημιουργίας.

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου


Ο Αντώνης Σίμος, ταξίαρχος εν αποστρατεία, κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου, επικεφαλής του νέου συνδυασμού με την ονομασία Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου.

Κατέβασαν ρολά και στη Σάμο τα φαρμακεία


Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνουν τα φαρμακεία της επαρχίας, όπως έγινε γνωστό απόψε. Και στη Σάμο ανοιχτό παραμένει μόνο ένα εφημερεύον φαρμακείο ανά περιοχή.

Γενική Συνέλευση της "Σαμιακής Πολιτείας" στο Πυθαγόρειο


Τα μέλη και τους φίλους της καλεί σε Γενική Συνέλευση η Δημοτική Κίνηση "Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας", με επικεφαλής τον Τάσο Κοζώνη.

Ελληνική λεβεντιά στον σαμιώτικο ουρανό!

Φωτογραφίες: Γιάννης Καρακωνσταντής

Στον ουρανό της Σάμου δεν υπερίπτανται μόνο τουρκικά μαχητικά, αλλά και λεβέντες Έλληνες πιλότοι!

Αναχωρεί απόψε στις 22:00 από Πειραιά το European Express!

 

Μετά την ακύρωση του δρομολογίου της Δευτέρας, η ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines ανακοίνωσε ότι το πλοίο "European Express" θα αναχωρήσει απόψε Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 22:00 από Πειραιά.

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι γεύσεις 'που μεγαλώσαμε'" στη Σάμο το Σάββατο 29/3


Το βιβλίο του με τίτλο "Οι γεύσεις 'που μεγαλώσαμε'", το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Ελληνοεκδοτική" θα παρουσιάσει ο γνωστός Σαμιώτης σεφ Ανδρέας Λαγός το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου στο Μαλαγάρι.

25 Μαρ 2014

Σχολείο από το Σικάγο στο Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" στη Σάμο


Ένα πολυεθνικό, πρότυπο σχολείο από το Σικάγο των Η.Π.Α, με μαθητές από κάθε άκρη της Αμερικής (από το Λος Άντζελες έως την Αλάσκα), το Μεξικό, την Κορέα και αλλού, φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στη Σάμο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος".

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Καρλόβασι!

Φωτογραφίες: Μαρία Βονάτσου

Πολύς κόσμος παρακολούθησε στο Καρλόβασι τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Πυθαγόρειο γιορτάζει την 25η Μαρτίου!


Λαμπροί ήταν και φέτος οι εορτασμοί της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία!


Τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου γιόρτασαν σήμερα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Σάμου!


Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στην πόλη της Σάμου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης σε Σάμο και Ικαρία από 25-30/3


Τη Σάμο και την Ικαρία θα επισκεφτεί μεταξύ 25 και 30 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο". Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

Χαριστικό παζάρι στον Μαραθόκαμπο την Κυριακή 30/3

 

Την Κυριακή 30 Μαρτίου θα διοργανωθεί για πρώτη φορά Χαριστικό Παζάρι Ρούχων - Αλληλέγγυα Κουζίνα στον Μαραθόκαμπο της Σάμου.

24 Μαρ 2014

Επιστημονική ημερίδα για την υλοτομία στη Σάμο στις 12/7


Το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου "Νικόλαος Δημητρίου" διοργανώνει στις 12 Ιουλίου 2014 την ημερίδα με θέμα "Υλοτομία, ξύλινες κατασκευές και εμπόριο ξυλείας στη Σάμο".

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου, η οποία έχει ιδρυθεί το 1592. Πλήθος χριστιανών προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο, το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής.