AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Φεβ 2015

Δεμένο ως τα τέλη Φεβρουαρίου το "Μυτιλήνη" λόγω σοβαρής βλάβης

Φωτογραφία αρχείου

Βλάβη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ηλεκτρομηχανή (νούμερο 1) του πλοίου "Μυτιλήνη", μετά τον απόπλου του από τον Εύδηλο Ικαρίας και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσει με καθυστέρηση στο λιμάνι Καρλοβάσου, με 109 επιβάτες. Η NEL Lines ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια διακόπτονται, ενώ ο Νίκος Κατρακάζος ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο, προειδοποιώντας για κίνδυνο ακτοπλοϊκού αποκλεισμού των νησιών του Νομού.

Πιο αναλυτικά, ο καπετάνιος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων (6-7 μποφόρ) που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, έκρινε ως επισφαλές το λιμάνι του Ευδήλου και γι' αυτό το "Μυτιλήνη" συνέχισε ως το Καρλόβασι.

Εκεί το πρωί αποβιβάστηκαν οι επιβάτες που ταξίδευαν για Σάμο (ως τελικός προορισμός ήταν προγραμματισμένος το Βαθύ), καθώς και τα 30 φορτηγά, 9 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 3 δίκυκλα που μετέφερε. Άμεσα έφτασε επιτόπου η επιθεώρηση, για να διαπιστώσει αν μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά.

Τελικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου από την τοπική Λιμενική Αρχή, ενώ και επίσημα η NEL Lines ανακοίνωσε την απόσυρσή του έως τα τέλη Φεβρουαρίου για επισκευή.

Επιστολή Κατρακάζου για το "Μυτιλήνη"

Έπειτα από την ενημέρωση ότι το πλοίο "Μυτιλήνη", μετά τη βλάβη που υπέστη, δεν θα εκτελέσει τον μήνα αυτόν τα δρομολόγιά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού:

"ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος αποκλεισμού των νησιών του Νομού Σάμου»  

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι το  Ε/ Γ- Ο/ Γ « ΜΥΤΙΛΗΝΗ»  λόγω βλάβης που παρουσίασε σήμερα το πρωί, διακόπτει για ένα μήνα τουλάχιστον τα δρομολόγιά του προς τα νησιά μας. Τα νησιά μας εξυπηρετούνται πλέον με δύο δρομολόγια από το Ε/Γ- Ο/ Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», ενώ οι Φούρνοι αποκλείονται παντελώς. 

Μεταφέροντάς σας την αγωνία των κατοίκων των νησιών του Νομού μας για το κίνδυνο αποκλεισμού, σας παρακαλούμε άμεσα να ενεργήσετε όπως βρεθεί λύση για εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων, αφού είναι αδύνατον ο Νομός να εξυπηρετηθεί μόνο με δύο δρομολόγια και παρακαλούμε όπως διενεργήσετε άμεσα, ώστε ο αποκλεισμός των Φούρνων να αποτραπεί.

Πιστεύουμε ότι κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος για τον ακριτικό μας Νομό και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας".