AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2015

Απεργία και συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων και στη Σάμο στις 5/4


Κάλεσμα σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 5 Απριλίου απευθύνει ο τοπικός Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Καλεί και στη συγκέντρωση που οργανώνει την ημέρα εκείνη, στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

"Συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση", αναφέρει ο σύλλογος, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους  στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, στους υπαλλήλους γραφείου, τους εργαζομένους φύλαξης, οδηγούς και καθαρίστριες.

"Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ήταν και παραμένει αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου.

Η αρχή για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων ξεκίνησε με τη νομοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων 7 επιπλέον Κυριακές τον χρόνο (πέραν της τελευταίας Κυριακής του χρόνου) από τη συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ). Η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ), πατώντας στον νόμο της προηγούμενης, συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις 7 αυτές Κυριακές. Δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία, γιατί είναι δεσμευμένη στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο του εμπορίου.

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους άνεργους και μικρούς εμπόρους, είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν 'τόνωσε την αγορά', δε δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς. Η κατάσταση των εργαζομένων είναι τραγική, από τις μειώσεις των μισθών που ξεπερνά το 30%, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη γιγάντωση της ανεργίας, την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας
", υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.