AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαρ 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: "Διαστρεβλωμένος εθελοντισμός" στον Δήμο Σάμου

 

Τον εθελοντισμό που προωθεί η δημοτική αρχή της Σάμου για να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό του Δήμου καταγγέλλει, χαρακτηρίζοντάς τον ως "απλήρωτη εργασία", η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση". Σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

"Όσο πλησιάζουν η τουριστική περίοδος και το καλοκαίρι, προβάλλει με δραματικό τρόπο η έλλειψη στοιχειωδών μέσων και επαρκούς εργατοϋπαλληλικού προσωπικού του Δήμου, για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες.

Κρίσιμοι τομείς όπως η καθαριότητα, η αποκατάσταση βατότητας του επαρχιακού και αγροτοδασικού οδικού δικτύου, ο καθαρισμός των παραλιών, των αρχαιολογικών χώρων κ.ά. δεν μπορούν να καλυφθούν και γίνονται αντικείμενο "παζαριών" και "προσωπικής εξυπηρέτησης".

Βασική αιτία είναι η οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στους δήμους, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η μείωση προσλήψεων κατά 10% ακόμη και του έκτακτου προσωπικού που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, αλλά και η ενδοτικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ) και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δηλαδή η αποδοχή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η δημοτική αρχή Σάμου, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις λαϊκές ανάγκες, χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή της θητείας της το φιλότιμο του λαού και της νεολαίας του νησιού μας, προβάλλοντας ως λύση στα οξυμένα προβλήματα τον ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΟ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ". Δηλαδή, την ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ανθρώπων που δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή πολιτική (ανέργων, κακοπληρωμένων εργαζόμενων, επαγγελματιών που στενάζουν από την αναδουλειά και τα δυσβάσταχτα χαράτσια και χρέη, φτωχών αγροτών), για να καλύψουν ανάγκες για τις οποίες έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά με την άγρια φορολογία. Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει στο 28% και στη νεολαία στο 50%, τα Τοπικά Συμβούλια δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα μεροκάματο και εκβιάζονται να βρουν εθελοντές για να "μπαλώσουν" όπως- όπως τις ανάγκες τους.

Σ’ αυτή τη "σταυροφορία" συγκάλυψης των ευθυνών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχόντων, συμμετέχουν και αντιπολιτευόμενες (κατά τ’ άλλα) δημοτικές παρατάξεις, καθώς και άλλοι ενεργοί και πρόθυμοι να "βγάλουν λάδι" το σύστημα και να αυτοανακηρυχθούν σωτήρες στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Ο λαός πρέπει να πει όχι σ’ αυτή την επιχείρηση συγκάλυψης αιτιών και υπευθύνων, να αντισταθεί στην προσπάθεια να του φορτώσουν κι άλλες υποχρεώσεις που θα γίνουν μόνιμες, να μη δεχθεί να τον κάνουν συνένοχο στην ανέχεια και στη μείωση των απαιτήσεών του.

Να επιστρέψει στους εμπνευστές του ως απαράδεκτο τον "εθελοντισμό" της υποταγής και της απλήρωτης εργασίας.

Να οργανωθεί στο εργατικό ταξικό και λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσει την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το Κ.Κ.Ε και οι συνεργαζόμενοι αγωνιστές είναι οι μόνοι που επιμένουν να προβάλουν με επιχειρήματα και προτάσεις στα τοπικά και στο δημοτικό συμβούλιο:

- Την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εργατοϋπαλληλικού προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Την παροχή επαρκών υπηρεσιών στους δημότες με φθηνά δημοτικά τέλη και την ελάφρυνση έως απαλλαγή ανέργων και φτωχών λαϊκών νοικοκυριών από αυτά.

- Τη διεκδίκηση της πλήρους κρατικής χρηματοδότησης των δήμων που περικόπηκε τα τελευταία χρόνια κατά 65%. Την απόρριψη-καταγγελία των σχεδίων της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ για πλήρη κατάργησή της.

- Τη διεκδίκηση της επιστροφής των παρακρατημένων πόρων από τους δήμους που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, φόρων που πλήρωσε ο λαός και έπρεπε να του επιστραφούν με τη μορφή δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών.

- Τη φορολόγηση με 45% των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν
".