AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2015

Μαθητές δημιουργούν τουριστικό οδηγό για το Άνω Βαθύ!


Την Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί του μαθήματος "Ερευνητική Εργασία – Project" της Α' τάξης του "Μαυρογένειου" Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου επισκέφθηκαν το Άνω Βαθύ στο πλαίσιο εργασίας με θέμα την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού.

Οι μαθητές που κατοικούν στο Άνω Βαθύ ανέλαβαν τον ρόλο των ξεναγών, προκειμένου να γνωρίσει η ομάδα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του χωριού, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί οδηγός που θα τα αναδεικνύει.

Σε προηγούμενη επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Άνω Βαθύ, την ομάδα υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας και εκπαιδευτικός, Νίκος Βαρούμας, ο οποίος τους καλωσόρισε στο χωριό, τους μίλησε για τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον και που θα πρέπει να επισκεφθούν, ενώ έδωσε στους μαθητές έντυπο υλικό και τουριστικούς οδηγούς που υπάρχουν στην κοινότητα και οι οποίοι θα φανούν χρήσιμοι στην υλοποίηση της εργασίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί με ενδιαφέρον περιηγήθηκαν στα παραδοσιακά δρομάκια του οικισμού, φωτογράφισαν μνημεία, εκκλησίες, αλλά και πανέμορφα σημεία, τα οποία στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στον οδηγό που θα δημιουργήσουν.

Το "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, υλοποιώντας μία ακόμα διδακτική επίσκεψη, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να κάνουν έρευνα απευθείας στο πεδίο ενδιαφέροντος.

Η τελική εργασία του μαθήματος θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών στο Άνω Βαθύ!