AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2015

Η Σάμος σε μεγάλο διεθνές φωτογραφικό site!

Φωτογραφία του Δημήτρη Κοσκινά. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Δύο φωτογραφίες του Δημήτρη Κοσκινά τραβηγμένες στη Σάμο ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες στο "500 px", ένα από τα μεγαλύτερα site φωτογραφίας στον κόσμο, εκεί όπου καθημερινά ανεβαίνουν περίπου 20.000 φωτογραφίες. Ήδη, μάλιστα, συγκεντρώνουν χιλιάδες προβολές από Ελλάδα κι εξωτερικό!

Στην πρώτη απεικονίζεται το παραδοσιακό καρνάγιο - ναυπηγείο του Γιάννη Κοντάρα, που λειτουργεί από το 1982 στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

Ο κ. Κοντάρας ειδικεύεται σε ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών, ένα από τα οποία είναι το κεντρικό θέμα στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Απόφοιτος της Ναυπηγικής σχολής στο Κ.Α.Τ.Ε.Ε (Κέντρο Ανώτερης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Αιγάλεω-Αθήνα), ο κ. Κονταράς είναι ο μόνος καραβομαραγκός στη Σάμο με πτυχίο.

Πιο πριν έμαθε τα πρώτα μυστικά της παραδοσιακής τέχνης του από τον παππού του. Στη συνέχεια ανέλαβε ο πατέρας του και με τη σειρά του ίδιος.


Κάντε κλικ για μεγέθυνση


Στη δεύτερη φωτογραφία, ο φακός του Δημήτρη Κοσκινά κάνει στάση στην πανέμορφη "Κοιλάδα των Αηδονιών". Μας ταξιδεύει, δηλαδή, μέχρι μια "ανάσα"από το γραφικό χωριουδάκι Μανωλάτες, ανάμεσα στο Καρλόβασι και το Κοκκάρι, στη βόρεια Σάμο!


Κάντε κλικ για μεγέθυνση