AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2015

12ο πανελλήνιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών Τανγκ Σου Ντο στις 25/4 στη Σάμο

 

Το Σάββατο 25 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πυθαγορείου Σάμου το 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών Τανγκ Σου Ντο.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει η ελληνική ομοσπονδία Τανγκ Σου Ντο (Hellas Tang Soo Do Association) και περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

- Hyung (φόρμες)
- Moo Ki (όπλα)
- Ja Yu Dae Ryun (ελεύθερος αγώνας)

Οι αγώνες ξεκινούν στις 9 το πρωί.


Τι είναι το Τανγκ Σου Ντο (πηγή)

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Τάνγκ Σου Ντο (Σου Μπακ Ντο) είναι η δεύτερη από τις τρεις πιο γνωστές κορεάτικες πολεμικές τέχνες (πρώτη είναι το Τάε Κβον Ντο και τρίτη το Χαπκίντο). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι οργανώσεις του, φέρεται να έχει τις απαρχές του στην περίοδο από τον 7ο έως τον 10ο αιώνα μ.Χ., να γνώρισε μεγαλύτερη άνθιση στην περίοδο από τον 10ο ως τον 14ο αιώνα και να έγινε γνωστό εκτός Κορέας στον 20ο αιώνα και δη το 1945, όταν ο Μεγάλος Δάσκαλος Χουάνγκ Κι (1914- 2002) το παρουσίασε με την ονομασία Σου Μπακ (Τανγκ Σου) Ντο - Μου Ντουκ Κουάν. Στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (συγκεκριμένα το 1972) και σήμερα διαθέτει σχολές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στον ίδιο προσανατολισμό με το Τάε Κβον Ντο (και με τα ιαπωνικά συστήματα τύπου Καράτε), το Τανγκ Σου Ντο χρησιμοποιεί τεχνικές με τα χέρια και τα πόδια. Και εδώ θα δει κανείς τα ψηλά λακτίσματα που είναι σήμα κατατεθέν των κορεάτικων πυγμαχικών συστημάτων, καθώς και την εκπαίδευση μέσω φορμών (χιούνγκ –αυτών που στις ιαπωνικές τέχνες ονομάζονται "κάτα"), ενώ η ορολογία θα φανεί οικεία σε όσους έχουν δει Τάε Κβον Ντο ή έχουν ασκηθεί σε αυτό.