AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Απρ 2015

Σχολικός Διαγωνισμός Σκακιστικών Ασκήσεων την Τρίτη 5/5

 

Ο  Σκακιστικός Όμιλος Σάμου "Μέλισσος" διοργανώνει την Τρίτη 5 Μαΐου τον "1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων", σε συνεργασία με το "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων.
 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 9:15 μέχρι τις 10:45 το πρωί σε αίθουσες του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου και του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σάμου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών  θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015. Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να είναι και μεμονωμένες, αλλά για την ευκολότερη καταγραφή τους οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλωθούν και από το σχολείο τους με σχετικό έγγραφο (που θα αποσταλεί από το Σχολείο τους στο φαξ του ΕΠΑ.Λ Σάμου 2273028477), είτε στο τηλέφωνο: 2273035794 είτε στο email: nikosrokopanos@gmail.com

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο ΕΠΑ.Λ Σάμου και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων την Τρίτη 5 Μάη 2015 (9:00 - 9:10 π.μ).


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθούν μια σκακιέρα με κομμάτια, 12 ασκήσεις τυπωμένες σε διαγράμματα και ένα απαντητικό φύλλο. Η επιλογή των ασκήσεων θα γίνει από τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι Νίκο Μενδρινό. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να τοποθετεί τις θέσεις στη σκακιέρα και να μετακινεί τα κομμάτια προσπαθώντας να βρει τη λύση, ενώ είναι υποχρεωμένος να γράφει τις απαντήσεις του στο απαντητικό φύλλο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τη λήξη του διαγωνισμού τα απαντητικά φύλλα θα συγκεντρωθούν και θα βαθμολογηθούν από τους διοργανωτές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Έπαθλο θα απονεμηθεί στον μαθητή ή μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία ενώ μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάμου (διά των υπευθύνων των σχολικών δραστηριοτήτων) και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου  της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός του χώρου του διαγωνισμού.