AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο καθαρισμός ενός ιστορικού δρόμου της Σάμου!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα "Ευπαλίνος Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου" στο Facebook
Μέλη και φίλοι του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου "Ο Ευπαλίνος", ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου, αποψίλωσαν και καθάρισαν την Κυριακή πετρόστρωτο παλαιό δρόμο της Ηγεμονικής περιόδου της Σάμου (1834-1912) στην περιοχή Χιονάτικα, ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά του χωριού Μυτιληνιοί Σάμου.

Οι εθελοντές έφθασαν από Καρλόβασι, Σπαθαραίους, Παγώνδα, Ηραίο, Χώρα, Πόλη της Σάμου, Ποσειδώνιο Μυτιληνιοί. Στην προσπάθεια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μυτιληνιών και υπάλληλοι του Δασαρχείου Σάμου.

Ο πετρόστρωτος παλαιός δρόμος που καθαρίστηκε είχε παραμεληθεί από την εποχή που το αυτοκίνητο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά, κάθε είδος γεωργικού εργαλείου, χρησιμοποιήθηκε από τους εθελοντές στο έπακρο.

Οι άνθρωποι του συλλόγου αναφέρουν σχετικά με την εθελοντική δράση της Κυριακής:

"Η εγκατάλειψή του δρόμου, η τρομερή βλάστηση της περιοχής, με την συμβολή του παρακείμενου Χήσιου ποταμού, δυσκόλεψε πολύ το έργο μας. Βρήκαμε τα ίχνη του. Καθαρίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι, κάψαμε ότι κόψαμε. Μένει πολύ δουλειά ακόμη. Το συνολικό μήκος του δρόμου ίσως να ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα.

Μπορεί να γίνει ένας περιπατητικός ιστορικός δρόμος από την περιοχή Ζερβού έως Μυτιληνιούς, (ίσως είναι δύσκολο και ως την πόλη της Σάμου, λόγω της εποίκησης της περιοχής Κουμαριώνα) με απίθανη θέα, βλάστηση κάθε είδους (είδαμε πολλά είδη άγριας ορχιδέας, κρινάκια και όχι μόνο.) Όλα αυτά δίπλα σε τρεχούμενα νερά που συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου. Πάνω από όλα αποτελεί ένα από τα κομμάτια της διαχρονικής ιστορίας του νησιού που δεν πρέπει να χαθεί. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν και αυτή την δραστηριότητα του Συλλόγου μας
".







Πηγή: Σελίδα "Ευπαλίνος Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου" στο Facebook