AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Απρ 2015

Στη Σάμο η αλλοδαπή που γέννησε σε λέμβο με παράνομα εισελθόντες μετανάστες!


Kάντε κλικ για μεγέθυνση. Μέσα σε κόκκινες επισημάνσεις τα δύο νεογέννητα στο σκάφος που διέσωσε τους αλλοδαπούς! Πηγή φωτογραφίας: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 33χρονη από το Καμερούν με τα δίδυμα βρέφη που γέννησε σε λέμβο που μετέφερε παράνομους μετανάστες και βυθίστηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου!

Η λέμβος που τη μετέφερε είχε εντοπιστεί κατεστραμμένη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ) που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, στο πλαίσιο της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015", ενώ σημαντικός αριθμός αλλοδαπών βρέθηκε στη θάλασσα.

Μετά τον εντοπισμό της κατεστραμμένης λέμβου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή δύο ακόμα περιπολικών σκαφών και ναυαγοσωστικού Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικού σκάφους καθώς και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση. Μέσα σε κόκκινη επισήμανση ένα από τα νεογέννητα με τον ομφάλιο λώρο! Πηγή φωτογραφίας: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Η μητέρα με τα δύο νεογέννητα και άλλους τέσσερις παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το Super Puma και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Σάμου και από εκεί με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Οι υπόλοιποι 32 περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγαθονησίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης των αλλοδαπών, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσάραξε σε αβαθή βραχονησίδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγόρειου του Λιμεναρχείου Σάμου.

- Την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας συνεχάρη τους άνδρες του Λιμενικού για τη διάσωση της μητέρας από το Καμερούν που γέννησε δίδυμα σε λέμβο. Τα μωρά και η μητέρα τους έχουν διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.