AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Απρ 2015

Συναντήσεις Φωτεινής Θαλασσινού με Έλενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου, Φωτεινή Θαλασσινού συζήτησε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό στη Σάμο και το Βόρειο Αιγαίο με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, την Πέμπτη και τον τον Υφυπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ  την Παρασκευή.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Κουντουρά συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας των Τομέων Τουρισμού και Πολιτισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού στα νησιά της  περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό.

Με τον κ. Κουίκ την Παρασκευή συζήτησαν την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπιση ζητημάτων στον Τομέα της Υγείας, και ιδίως πρόσληψης προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β και ιατρών στο Νοσοκομείο Ικαρίας, το πρόβλημα του ελλιπούς υπαλληλικού δυναμικού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και τρόπους αύξησης της επισκεψιμότητάς τους. Συζητήθηκε επίσης η κρισιμότητα της αξιοποίησης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο (πρώην Βυρσοδεψία) αλλά και λοιπής αναξιοποίητης αστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης συζήτησαν για έργα υποδομής που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μεταξύ των θεμάτων αυτών ήταν η ανάδειξη των ιαματικών πηγών όλων των νησιών της Περιφέρειας, η κατασκευή του Φράγματος Καρβούνη στη Σάμο, η ανάπτυξη δικτύου περιπατητικών μονοπατιών, η προώθηση πρότασης στην UNESCO για την προστασία των απολιθωμένων δασών όλων των νησιών της Περιφέρειας, καθώς και η ανάδειξη οικισμών ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας.