AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Απρ 2015

Με επιπλέον προσωπικό ενισχύεται άμεσα το Λιμενικό στη Σάμο


Τις περισσότερες κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά έχει σήμερα το Λιμεναρχείο Σάμου. Γι' αυτό και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε την Τρίτη πως άμεσα μετατίθεται στο νησί επιπλέον προσωπικό.

Συγκεκριμένα, τις μεταθέσεις 205 λιμενικών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Από αυτούς οι 48 θα έρθουν, και εν όψει καλοκαιριού, να εργαστούν στη Σάμο, θα ριχτούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης μεταναστευτικής-προσφυγικής ροής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τις συνολικά 269 κενές οργανικές θέσεις, με βάση τον σχεδιασμό του Αρχηγείου του Λιμενικού μετατίθενται άμεσα 46 λιμενικοί στη Ρόδο, 33 στην Κω, από 20 σε Μυτιλήνη και Λέρο, 15 στην Κάλυμνο, 13 στη Χίο και 10 στη Σύμη.

"Είναι επείγουσα ανάγκη η ενίσχυση του Λιμενικού στις τρεις Περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα γίνει επανασχεδιασμός στις δομές του Σώματος με γρήγορες παρεμβάσεις", ανέφερε ο υπουργός, που έκανε γνωστό πως πολύ σύντομα, από κοινού με την ηγεσία του Λιμενικού, θα μεταβεί στα νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, για να δουν από κοντά τις ανάγκες και το έργο των λιμενικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αναμένονται διαρκώς αυξανόμενες ροές προσφύγων, κυρίως από τη Συρία. "Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι από τη συγκεκριμένη χώρα προέρχεται το ένα τρίτο ή και το μισό του συνόλου των προσφυγικών ροών -οι υπόλοιπες είναι από άλλες 10 χώρες" είπε ο υπουργός, που χαρακτήρισε "όχι συγκυριακό, όχι προσωρινό", αλλά "πολύ σοβαρό" το μεταναστευτικό πρόβλημα και "έτσι το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση". Επανέλαβε, πάντως, και την προτροπή του προς την Τουρκία, ζητώντας να αναλάβει και η γειτονική χώρα περισσότερες ευθύνες απέναντι στους διακινητές παράνομων μεταναστών.

Ανέφερε ως το πλέον χαρακτηριστικό μπαράζ αφίξεων από τα απέναντι τουρκικά παράλια τη μαζική μετακίνηση παράνομων μεταναστών-προσφύγων στη Μυτιλήνη, το περασμένο Σάββατο, όπου μόνο σε μια βραδιά έφτασαν στο νησί 480 άτομα, σε 10 διαφορετικά περιστατικά.

Και στη Σάμο, μόνο σήμερα, Τρίτη, έφτασαν συνολικά 117 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες: 48 στο Παλαιόκαστρο, 43 βορειοανατολικά του νησιού και άλλοι 26 στο Κοκκάρι.

Πανελλαδικά, σε 15 διαφορετικά περιστατικά που καταγράφονται την Τρίτη, σε ελληνικά νησιά (Σάμο, Αγαθονήσι, Χίο, Λέσβο, Κω, Φαρμακονήσι) έχουν αποβιβαστεί 534 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες!