AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2015

Η Πολιτική Προστασία της Σάμου αντικείμενο σύσκεψης στην Αθήνα


Σύσκεψη για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού Σάμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, με πρωτοβουλία  του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατρακάζου, παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα της Υπηρεσίας, Τάσου Μαυρόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής  Προστασίας Γιώργος Στάντζος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη. Παρούσα ήταν και η πρώην βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή, σήμερα ειδική σύμβουλος της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με αναλυτικό υπόμνημα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου παρουσιάστηκε η δομή και η λειτουργία της τοπικής Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η πρότυπη ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στα νησιά του Νομού.

Προτάθηκαν οι αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις ώστε οι εθελοντές να λειτουργούν με διασφαλισμένη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, εκπαίδευση και ασφάλεια κατά την εκτέλεση του  έργου τους.

Μεταφέρθηκαν τα διαπιστωμένα προβλήματα και οι προτάσεις των τοπικών φορέων για την αλλαγή του μοντέλου δασοπροστασίας στην Ελλάδα, ώστε να  βασίζεται περισσότερο σε ποιοτικές δράσεις πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη για την πραγματοποίηση επίσκεψής του στη Σάμο σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς του.