AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Απρ 2015

Συνεδρίαση των παρατάξεων "Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή"&"Σαμιακή Πολιτεία"


Ανοιχτή Συντονιστική Συνεδρίαση της Περιφερειακής Παράταξης "Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή" και της Δημοτικής Παράταξης “Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Σάμος" στην πόλη της Σάμου.

Παρούσες ήταν η Αγλαΐα Κυρίτση, βουλευτή επικράτειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης και η Ευαγγελία Μαρώλια, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου.

Τη συνεδρίαση χαιρέτισε και παρακολούθησε ο Δημήτρης Κοντός μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μέλος του Οργανωτικού Γραφείου του κόμματος.



Η συνάντηση έγινε με σκοπό την αλληλοενημέρωση για τις ήδη γενόμενες παρεμβάσεις και τον μελλοντικό κοινό προγραμματισμό σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του νησιού της Σάμου.

Η Αγλαΐα Κυρίτση και ο Περιφερειακός Σύμβουλος από την Σάμο Αλέξανδρος Σταθακιός αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις της Παράταξης Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επικεντρώθηκαν:

1. Στο θέμα της Υγείας, όπου με πρωτοβουλία της Παράταξης έγινε καταγραφή των άμεσων και επιτακτικών αναγκών σε όλο το Βόρειο Αιγαίο από την Περιφέρεια, ανάγκες που κοινοποιήθηκαν με συνάντηση  διαπαραταξιακής επιτροπής στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Α. Ξανθό. Το θέμα και οι δυο Παρατάξεις το παρακολουθούν στενά και αναμένουν την γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας-δεδομένων των οικονομικών συνθηκών- στα πιο καίρια από αυτά, όπως το Ε.Κ.Α.Β, της κάλυψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και της παροχής  πραγματικά δωρεάν εξετάσεων σε  όλους τους ασθενείς.

2. Στις πρωτοβουλίες για το Ακτοπλοϊκό και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων.

 3. Στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 4. Στις προτάσεις για την αγροτική αλλά και οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

 5. Στις πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων. 

6. Στην διαφορετική φιλοσοφία που εκφράστηκε σχετικά με τον ρόλο της Περιφέρειας στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων συναποφασίστηκαν:
   
- Η άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Δουλειάς Αγροτικής Ανάπτυξης για να μελετήσει το σχέδιο της Περιφέρειας για την αγροτική ανάπτυξη και να διαμορφώσει τις θέσεις των κινήσεων σχετικά με τη Σάμο προς τα αντίστοιχα συμβούλια και την κοινωνία.

- Να αρχίσει από τώρα τη μελέτη του θέματος των Σφαγείων και να υποβάλει έγκαιρα προτάσεις για προώθησή τους στους αρμόδιους φορείς.

- Η συνεχής πίεση προς κάθε αρμόδιο για σύντομη επίλυση των προβλημάτων του Ε.Σ.Υ στη Σάμο και άλλα νησιά, με βάση την πλήρη χαρτογράφηση των ελλείψεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Σαμιακή Πολιτεία και η Γόνιμη Γραμμή για τη Σάμο. Εκμετάλλευση της δυνατότητας πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων που έχει η Αγλαΐα Κυρίτση και διατηρεί η Αγνή Καλογερή.

- Η σύνταξη, ως "Σαμιακή Πολιτεία", εισήγησης για την εκ νέου συζήτηση στο Δ.Σ του Δήμου Σάμου του θέματος της ανακύκλωσης επικίνδυνων για το περιβάλλον και την υγεία υλικών, γιατί η εμπεριστατωμένη καταγγελία που είχε γίνει από το μέλος μας Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλο δεν έτυχε της δέουσας προσοχής αξιολόγησης κι εκμετάλλευσης.

- Η αναμονή του κείμενου βάσης που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος στις 2 Απριλίου για το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021 για να μελετηθούν οι παράμετροι και να εκφραστεί η θέση της "Σαμιακής Πολιτείας". Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν όργανα - μέλη για να μελετήσουν τις υπάρχουσες υποδομές ώστε το εγχείρημα να έχει κάποια τύχη. Πιστοποιήθηκε ότι "αδιαπραγμάτευτη θέση των δύο κινήσεων παραμένει ότι ο πολιτισμός δεν είναι ένα σχέδιο επί χάρτου ούτε μία φωτοβολίδα στο πλέριο σκοτάδι αλλά μία καθημερινή έκφανση της κοινωνίας και συγκεκριμένος τρόπος αναβάθμισης της ποιότητας ζωής".
     
Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για θέματα του Δήμου Σάμου:

  • Έργα Κάμπου Μαραθοκάμπου: Η πίεση προς κάθε κατεύθυνση για έγκαιρη αποπεράτωση. Η γραπτή παρέμβαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να αποσαφηνιστεί το θέμα της απένταξής τους.
  • Έργα Πρωτεύουσας Νομού (Παραλιακή): Να γίνει διερεύνηση  γιατί η δημοσιοποιημένη γνωμοδότηση της καθηγήτριας κ. Τροβά για την αστοχία των υλικών και τις κακοτεχνίες δε λήφθηκε υπόψη από τον Δήμο Σάμου. Η εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Η αμέριστη στήριξη στην άμεση παραλαβή και λειτουργία του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου και η υποστήριξη του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ που ανέδειξε το θέμα.

Πρωτοβουλίες:

  • Η συνδιοργάνωση ενός “WORLD CAFE” στην πλατεία Καρλοβάσου στις 26 Απριλίου με θέμα “Η Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση ως Ιδέα Έκφραση και Πράξη” που θα αποτελέσει την πρώτη φάση μιας σειράς ερευνητικών - ακτιβιστικών εκδηλώσεων.
  • Η ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση - δράση “LET'S DO IT MEDITERRANEAN” στις 10 Μαΐου.
  • Ο προγραμματισμός επίσκεψης μέσα στον Μάιο στη Φοιτητική Εστία Καρλοβάσου, μετά από συνεννόηση με το 15μελές των φοιτητών του Πανεπιστημίου, για να διαπιστωθούν και καταγραφούν επιτόπου όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει στη λειτουργία της και τους όρους διαμονής σε αυτή.

Επισκέψεις:

Η πραγματοποίηση επισκέψεων για συζήτηση με τα τοπικά συμβούλια αλλά και τους κατοίκους.

- Στη Λέκκα στις 6 Μαΐου.
- Στο Πυθαγόρειο στις 18 Μαΐου.
- Στους Βουρλιώτες στις 27 Μαΐου.



Το Σάββατο 18 Απριλίου η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Αλέξανδρος Σταθακιός και το συντονιστικού Σάμου της Περιφερειακής Παράταξης "Βόρειο Αιγαίο -Γόνιμη Γραμμή" συναντήθηκαν στο Καρλόβασι με τον Βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, καθώς και την πρώην Βουλευτή και νυν ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγνή Καλογερή με σκοπό την ενημέρωση και συντονισμό για προώθηση θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου: