AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Απρ 2015

Εγκαίνια για τη γραμμή Σάμου-Δωδεκανήσων με ταχύπλοο καταμαράν


Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Πυθαγόρειο της Σάμου τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει, μέσω του ταχύπλοου καταμαράν "Dodekanisos Pride", τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους με τα Δωδεκάνησα.

Παρόντες στην τελετή ήταν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο Έπαρχος Καλύμνου, Γιάννης Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγκος, ο πλοιοκτήτης, Γιώργος Σπανός, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβολικό ταξίδι προς τους Φούρνους και την Πάτμο. Οι κάτοικοι των δύο νησιών επεφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά στο νέο πλοίο και τους επιβαίνοντες, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Η κ. Καλογήρου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, που επιδοτείται ως γραμμή δημοσίου συμφέροντος, αποτελεί "ανάσα" για τους νησιώτες και ειδικά τους κατοίκους των Φούρνων που θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν αυθημερόν στην Ικαρία, αίτημα το οποίο είχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. "Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έχουν τα νησιά μας συνέργειες με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου", σημείωσε.

Ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η γραμμή για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, καθώς πλέον θα συνδέονται ακτοπλοϊκώς και τα τρία νησιά της, δηλαδή η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι.


Φωτογραφία ταχύπλοου "Dodekanisos Pride" στο Πυθαγόρειο (επάνω): Πέτρος Γλεούδης