AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Απρ 2015

ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών στη Σάμο!


Μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, μαζί με δεκάδες εθελοντές ανέλαβαν την Κυριακή να καθαρίσουν το βυθό και την παραλία της Μουρτιάς στη βορειανατολικό τμήμα του νησιού, συμμετέχοντας με εαυτό τον τρόπο στην πανελλήνια δράση καθαρισμού με τίτλο "Let's Do It Greece 2015". Ανάλογες δράσεις διοργανώθηκαν στις παραλίες "Ποτάμι" Καρλοβάσου και "Βοτσαλάκια" Μαραθοκάμπου.

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, οι αυτοδύτες και οι εθελοντές με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν τη παραλία της Μουρτιάς και το γειτονικό πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι. Η συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Σάμου και των εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τους μαθητές τους και τις οικογένειες τους, έκαναν τη διαφορά.

Οι 20 αυτοδύτες μαζί με δυο ελεύθερους δύτες, δούλεψαν συστηματικά υποβρυχίως για περισσότερο από μια ώρα στο κόλπο της Μουρτιάς. Παράλληλα ολιγομελείς ομάδες δυτών κατέπλευσαν στις απομονωμένες παραλίες "Αμμουδίτσα" και "Βαθύρεμα".

Οι εθελοντές έφεραν στην επιφάνεια 35 διάτρητους σάκους γεμάτους με πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα είδη αλιείας, συσκευασίες φαγητού, μια μπαταρία σκάφους και ρόδες. Από τις μικρές παραλίες ξέθαψαν 5 πλαστικές βάρκες, ανέσυραν 19 σωσίβια και μάζεψαν εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βαθέος Σάμου, ο Δήμος Σάμου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Δείτε το βίντεο της δράσης!




Δείτε επίσης δεκάδες φωτογραφίες από την εθελοντική αυτή δράση καθαρισμού:




























 








Πηγή παραπάνω φωτογραφιών: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Δείτε φωτογραφίες και από την εθελοντική δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στην παραλία "Ποτάμι" Καρλοβάσου, στο πλαίσιο της εκστρατείας Let's Do It Greece 2015 (πηγή: Φωτεινή Θαλασσινού):