AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2015

Ορίστηκε ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου


Ο Φώτης Δημαρέσης αναλαμβάνει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου του Σώματος.

Ο μέχρι πρότινος Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών προήχθη πρόσφατα σε Πύραρχο και τοποθετείται στη θέση του Διοικητή της Πυροσβεστικής στο νησί. Η θέση αυτή παρέμενε κενή από τον Ιανουάριο του 2015, μετά την αποχώρηση, λόγω κρίσεων στο Σώμα, του έως τότε επικεφαλής, Πυράρχου Γιώργου Παλιούρα, και την απροθυμία του ορισθέντος ως αντικαταταστάτη του αξιωματικού (Πέγκας) να αποδεχτεί τη μετάθεσή του στη Σάμο.

Ο Πύραρχος Δημαρέσης είναι γεννημένος το 1965, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία-Σχολή Πυροσβεστών, λαμβάνοντας αρχικά το πτυχίο Πυροσβέστη Γενικών Καθηκόντων.

Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών, απ' όπου αποφοίτησε ως Ανθυποπυραγός Γενικών Καθηκόντων.

Το 2011 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρησιακής και στελεχιακής ικανότητας των ανώτερων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.             

Την  περίοδο 1997-2014 παρακολούθησε εξειδικευμένα Σχολεία Εκπαίδευσης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με την πυροπροστασία, ασφάλεια εγκαταστάσεων, αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, τον συντονισμό κατάσβεσης εναερίων μέσων σε δασικές πυρκαγιές και τη διαχείριση κρίσεων.

Στη διάρκεια της άνω των 27 ετών θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ' επιλογή και υπηρέτησε ως Αξιωματικός Γενικών Καθηκόντων σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές θέσεις.

Ειδικότερα, υπηρέτησε σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά ως Διοικητής, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κω και Καλαμάτας ως Υποδιοικητής, τμηματάρχης στο τμήμα Οργάνωσης και Κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς και στο Νομικό τμήμα του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει διαχειριστεί, συντονίσει και λάβει μέρος σε πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, διάσωσης και αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες χρονικές περιόδους στη χώρα.

Του έχουν απονεμηθεί όλες οι  διαμνημονεύσεις  και  τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.