AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2015

Εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways στη γραμμή της Σάμου


Και επίσημα την Παρασκευή εγκρίθηκαν, με θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, τα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways, που θα εξυπηρετούν τη Σάμο και τα άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ηδη το My Samos Blog τα έχει παρουσιάσει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, "πλέον, η διασύνδεση των εν λόγω νησιών δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για το τουριστικό προϊόν, καθώς η ο συνδυασμός των προορισμών και η αξιοποίηση των νέων δρομολογίων αναμένεται να αυξήσουν την επιβατική κίνηση και να ωφελήσουν την εθνική νησιωτική πολιτική συνολικά".

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways, Αντώνης Αγαπητός, "κάθε νησί αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής Οικονομίας και με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσαμε τα νέα δρομολόγια της φετινής χρονιάς. Ο μακρόπνοος στόχος της εταιρείας είναι κάθε νησί που συνδέουμε να θεμελιώσει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης με οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τη βαριά βιομηχανία του τόπου, τον τουρισμό. Στη Hellenic Seaways συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών και αδιαμφισβήτητα τα νέα δρομολόγια εξυπηρετούν αυτό το σκοπό".

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και θα καλύψουν ολόκληρη τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με αυτά επιτυγχάνεται η σύνδεση των Κυκλάδων με την Ικαρία και τη Σάμο. Επίσης, η σύνδεση της Πάτμου με τη Μύκονο και το Βόρειο Αιγαίο, η οποία ενισχύεται με δύο επιπλέον προσεγγίσεις από τον Πειραιά.

Επιπλέον, εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 3 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι.

Τέλος, διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται σε οχήματα και μοτοσυκλέτες.

Δείτε τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ "Νήσος Ρόδος" στις γραμμές Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος και Άγιος Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα:


Δείτε τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ Ε/Γ-Ο/Γ "Αριάδνη" στις γραμμές Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη και Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα:


Δείτε τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ "Νήσος Μύκονος" στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Εύδηλος-Φούρνοι-Σάμος: