AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2015

Διεθνής συνάντηση πληροφορικής από 29/6 έως 3/7 στη Σάμο


Υψηλού επιπέδου ειδικοί της Πληροφορικής και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής "Samos Summit" με θέμα "Μετά τη Διακυβέρνηση 2.0" ("Samos 2015 Summit on ICT-enabled Governance: Beyond Government 2.0") που θα διεξαχθεί από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο "Doryssa" στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (εδρεύει στο Καρλόβασι Σάμου), με την υποστήριξη των διεθνών ερευνητικών έργων SHARE-PSI 2.0 (ανοικτά δεδομένα) και EU-COMMUNITY (ηλεκτρονική διαβούλευση πολιτικής, με ταυτοποίηση των χρηστών).

Στη συνάντηση κορυφής θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του νέου Προγράμματος – Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση HORIZON 2020. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τέσσερις θεματικές περιοχές της Διακυβέρνησης μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σχετικά με τον νέο χάρτη για την έρευνα και την εφαρμογή αυτών:

• Πληροφορίες (Μεγάλα, ανοιχτά και διασυνδεδεμένα δεδομένα, επεξεργασία και οπτικοποίηση πληροφοριών για τη Διακυβέρνηση).

• Υποδομές (Υποδομές νέφους, τεχνητή νοημοσύνη, διάχυτοι υπολογιστές).

• Άνθρωποι (Συλλογική λήψη αποφάσεων, Κοινωνικά δίκτυα στη Διακυβέρνηση).

• Οργάνωση (Νομικά θέματα, ανασχεδιασμός διαδικασιών, πρότυπα και κατευθύνσεις διαλειτουργικότητας).

Η συμμετοχή της νέας γενιάς επιστημόνων στη διεθνή συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται μέσα από τη διοργάνωση του 3ου Θερινού Σχολείου στην Ανοιχτή και Συνεργατική Διακυβέρνηση "Open and Collaborative Governance", στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο με ενδιαφέρον στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες. Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Delft Ολλανδίας, και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Mario Boela του Τορίνο.

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση κορυφής: "Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που για έκτη συνεχή χρονιά η Σάμος θα είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για την ψηφιακή καινοτομία, τη συμμετοχική διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, τη διαλειτουργικότητα και τις νέες υπηρεσίες του διαδικτύου, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση".