AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2015

Μαθητές από τα Κοντακαίικα "ντύνουν" λογοτεχνικό βιβλίο με φωτογραφίες τους!


Φωτογραφίες μαθητών του Δημοτικού από τα Κοντακαίικα της Σάμου φιλοξενούνται στις σελίδες του λογοτεχνικού βιβλίου της φιλολόγου Εβίτας Καραγεώργου "Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο", που αναφέρεται και στη Σάμο και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από τα ΕΛΤΑ.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε σε 3.000 αντίτυπα και πωλείται από τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 1ο Πειραματικό Λύκειο της Αθήνας, στην Πλάκα.

Στις 152 σελίδες του περιλαμβάνει συνολικά 29 ασπρόμαυρες εικόνες που τράβηξαν μαθητές της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων Σάμου και απεικονίζουν την καθημερινότητα των μικρών παιδιών στο χωριό τους.

Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά) Βιολέτα Βασιλείου, Μάριο Κάτσικα, Γιάννη Κίντερλη, Πυθαγόρα Μαρνέζο, Βίκτωρα Μεϊμάρη, Μελίσσα Μπόντε, Βιολέτα Πατακιούτη και Δημήτρη Φιλιππή.

Δείτε σε πλήρη οθόνη τις φωτογραφίες όπως είναι τοποθετημένες στο βιβλίο ή πατήστε το + στο κάτω μέρος του αρχείου για μεγέθυνση



"Είμαι ευγνώμων απέναντι στους μαθητές και στον δάσκαλό τους, που έδωσαν την άδεια οι τρυφερές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες τους να στολίσουν και να εμπλουτίσουν το ανά χείρας βιβλίο", αναφέρει στο τέλος των αφηγήσεών της η συγγραφέας.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε φωτογραφικό πρόγραμμα, υπό τον τίτλο "Γράφω το 'χωριό' με φως", που υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, με συντονιστή τον δάσκαλό τους Απόστολο Γιαννακόπουλο.


Τον περασμένο Μάιο οι συγκεκριμένες, αλλά και άλλες, συνολικά 62, ασπρόμαυρες φωτογραφίες των μαθητών και μαθητριών είχαν παρουσιαστεί σε έκθεση στο ξενοδοχείο "Samaina Inn" στο Καρλόβασι.


Ευχαριστούμε τα ΕΛ.ΤΑ για την άδεια αναδημοσίευσης 
των σελίδων του βιβλίου από το My Samos Blog!




 Η παρουσίαση του βιβλίου "Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο" στην Αθήνα

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι της Εβίτας Καραγεώργου, παραβρέθηκαν την Τετάρτη στην αυλή του 1ου Πειραματικού Λυκείου της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο "Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο", που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.



Για το βιβλίο, που συνιστά μια λογοτεχνική παρατήρηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας  στη νησιωτική Ελλάδα, μίλησαν ο Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, ο Στέφανος Δάνδολος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Ρεντζέλος, φιλόλογος, εκπαιδευτικός του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών και η Αντωνία Μαθιουλάκη, μαθήτρια Γ΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Λυκείου.




Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων Σάμου Απόστολος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις φωτογραφίες των μαθητών του που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και περιέγραψε τον ενθουσιασμό τους για τον κόσμο της φωτογραφίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και ευχαρίστησε συγκινημένη τους παρευρισκόμενους αλλά και τα ΕΛΤΑ για την άψογη συνεργασία.




Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν συλλεκτικά αντίτυπα του βιβλίου υπογεγραμμένα από τη συγγραφέα και σφραγισμένα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα που δημιούργησαν τα ΕΛ.ΤΑ ειδικά για την παρουσίαση του βιβλίου.