AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουν 2015

Βιβλιοθήκες από Σάμο και Σμύρνη στο Φεστιβάλ Σάμου "Κερνάμε Ελλάδα"


Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μπουρνόβα Σμύρνης (Bornova İlçe Halk Kütüphanesi - İzmir) συμμετέχουν με κοινό περίπτερο στο Φεστιβάλ Σάμου "Κερνάμε Ελλάδα" που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου (στην Πορφυριάδα Σχολή) στις 2-5 Ιουλίου.

Στο εκθεσιακό περίπτερο θα παρουσιαστούν βιβλία μαγειρικής και τροφίμων από τις συλλογές των δύο βιβλιοθηκών σε ελληνική και σε τουρκική γλώσσα.

Μέσα από την συνεργασία με συναδέλφους άλλων βιβλιοθηκών έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γνώση και εμπειρία, να ενδυναμώσουμε τις βιβλιοθήκες μας και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους φιλαναγνώστες και ερευνητές, να εντοπίσουμε τις ομοιότητες και να σεβαστούμε τις διαφορές.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

2 Ιουλίου, Πέμπτη, 6-8 μ.μ.: Ψηφιδωτο-νοστιμιές, με συντονιστές το προσωπικό και φίλους της Βιβλιοθήκης Σάμου.
Με πολλά και διαφορετικά τρόφιμα, όσπρια, λαχανικά, ζυμαρικά κ.ά. θα κατασκευάσουμε και θα συνθέσουμε μωσαϊκά και εικόνες με μόνο όριο την φαντασία μας. 

Ένα παιχνίδι με εικόνες και με πρώτη ύλη τα τρόφιμα, που, δεν τα μαγειρεύουμε, αλλά τα συνθέτουμε.
Απευθύνεται και σε παιδιά και σε μεγάλους.

3 Ιουλίου, Παρασκευή, 6-8 μ.μ.:
Φρουτοπία, με την Αθηνά Πετούλη.
Γνωρίζουμε την Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά και αυτοσχεδιάζουμε. Ζωγραφίζουμε δέντρα, φρούτα και λαχανικά, τους δίνουμε σαμιώτικα ονόματα και δημιουργούμε την δική μας φρουτοπία όλοι μαζί μια παρέα.
Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών.

 4 Ιουλίου, Σάββατο, 6-8 μ.μ.:
Παραμυθοσαλάτα, με την Μαίρη Κυαμέτη.

Με αποσπάσματα και μοτίβα από παραμύθια δημιουργούμε την δική μας σαλάτα και φτιάχνουμε το δικό μας καινούργιο και μοναδικό παραμύθι γεμάτο χρώματα, ήρωες και φαντασία.
Απευθύνεται σε παιδιά 8-14 ετών.

Η κεντρική εκδήλωση είναι:

5 Ιουλίου, Κυριακή, 6:30-7:30 μ.μ.: Ταξιδιάρικες γεύσεις του Αιγαίου, με την Έλσα Χίου και την Asuman Gök.

Η συγγραφέας Έλσα θα μιλήσει για την σαμιώτικη παραδοσιακή μαγειρική, αλλά και για την μαγειρική και τα φαγητά του Αιγαίου, των νησιών και των μικρασιατικών παραλίων, για γεύσεις που ταξιδεύουν σε όλο το Αιγαίο και μας ταξιδεύουν στον πολιτισμό.

Η βιβλιοθηκονόμος Asuman θα μιλήσει για την τουρκική κουζίνα και για τα βιβλία μαγειρικής σε μια τουρκική βιβλιοθήκη.