AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2015

Οι ναυτικοί του πλοίου "Μυτιλήνη" σε καθεστώς προστασίας

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Σε καθεστώς προστασίας τέθηκαν, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τα πληρώματα πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines), που ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων. Μεταξύ αυτών και οι 43 ναυτικοί του πλοίου "Μυτιλήνη", που παραμένουν από τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα στο πλοίο, απλήρωτοι.

Ήδη η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Αφορά και στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "European Εxpress" και "Θεόφιλος" που στο παρελθόν εξυπηρετούσαν τη Σάμο, καθώς και στα "Tαξιάρχης" και "Aqua Jewel".

Η απόφαση έχει επιδοθεί προς κοινοποίηση στους συνολικά 186 ναυτικούς των πέντε αυτών πλοίων, οι οποίοι αναμένουν πλέον την καταβολή των αποδοχών, μισθών και επιδομάτων τριών μηνών, από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αφορά στους ναυτικούς του "Μυτιλήνη" στη Σάμο, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σ' αυτό μέχρι την εκκαθάριση του ναυτολογίου, καθώς έως τότε φέρουν ακέραια την ευθύνη για την ασφάλεια του πλοίου.

Στους ναυτικούς παρέχεται σίτιση και νερό από τον δήμο, την Εκκλησία, τους κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε