AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουλ 2015

Η Μητρόπολη τιμά τους Σάμιους Αγίους στις 1 και 2/8


Η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών εορτάζει τη μνήμη των Σαμίων Αγίων το Σάββατο 1 Αυγούστου και την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Πιο συγεκριμένα θα αποδώσει την οφειλομένη τιμή και ευγνωμοσύνη προς τους αγίους Λέοντα, Ερμογένη και Ηράκλειο, Επισκόπους Σάμου, τον άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα, τον όσιο Παύλο τον Λατρινό, και τους αγίους μάρτυρες στρατιωτικούς Γρηγόριο, Λέοντα και Θεόδωρο.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το εξής:


Το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 19:30, θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, ενώ στις 21:00, θα γίνει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων στην παραλία της πόλης της Σάμου και Αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιότατο στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 07:00 - 10:30 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου,

Επίσης θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού της γης αποδήμων Σαμίων, αφού καθιερώθηκε η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους απόδημους Σαμίους.