AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουλ 2015

Η παράταξη "Δράση - Ενότητα - Προοπτική" ρωτά τον Δήμαρχο


Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Σάμου έθεσε, εκτός ημερησίας διάταξης, κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Ιουλίου η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική".

Συγκεκριμένα, ο υπό τον Στέλιο Θάνο συνδυασμός ζήτησε, μέσω των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Μηλίγκου, Νίκου Τριανταφύλλου και Μανόλη Ματθαίου, να πληροφορηθεί:

"1) Σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση της υποψηφιότητας της Σάμου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και πώς ακριβώς θα διαχειρίζεται ο λογαριασμός αυτός. Αν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και αν έχει εγγραφεί σχετικός κωδικός είσπραξης χρημάτων στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν γενικόλογη και δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις επ' αυτού.

2) Σχετικά με τα αυξημένα κύματα των λαθρομεταναστών τελευταία και το πρόβλημα σίτισης αυτών, καθώς και της άσχημης εικόνας στον τουρισμό που προκαλείται μπροστά από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι γίνονται υπερπροσπάθειες για να εξασφαλιστεί η σίτιση, η οποία προσφάτως εξασφαλίσθηκε μέσω του ιδρύματος Λάτση προσωρινώς. Δήλωσε επίσης ότι δεν γίνεται να μετακινηθούν από το σημείο προσωρινής κράτησης, ταυτοποίησης έμπροσθεν του Λιμεναρχείου οι λαθρομετανάστες.

3) Σχετικά με τις οφειλές στον ΦΟΣΔΑ και αν έχουν δρομολογηθεί οι πληρωμές σε ιδιώτες και υπαλλήλους.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι αυτές προχωρούν όπου δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα.

4) Σχετικά με το αν ο Δήμος εντάχθηκε ή όχι στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (Τ.Ε.Β.Α) της Ε.Ε, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να το αναλάβει μόνος ως προς τη διαχείριση και όχι στην επιχειρούμενη από την περιφέρεια διαχείριση του προγράμματος.

5) Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο και τον επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να γίνει πλήρης ενημέρωση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ποιες ενέργειες, έργα έχουν γίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου από τον Σεπτέμβρη του 2014 έως σήμερα, προκειμένου τα γήπεδα να πάρουν την κανονική και όχι προσωρινή άδεια που παίρνουν μέσω προσωρινής παράτασης έως τώρα. Να σημειωθεί ότι κανονική αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στη Σάμο έχει εξασφαλιστεί μόνο από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορά ατα κλειστά Βαθέος, Καρλοβασίων, Πυθαγορείου.

6) Σχετικά με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για την ανακήρυξη ως επίτιμου του Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Παυλόπουλου, με παρέμβαση του συνδυασμού προτάθηκε και ψηφίστηκε τελικά να τιμάται σαν επίτιμος δημότης ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα επισκέπτεται τη Σάμο, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής υποστήριξης του θεσμού της Προεδρίας στο νησί μας.


Για ενημέρωση των συνδημοτών μας, ο κ. Δήμαρχος αποχώρησε ξανά από το Δημοτικό συμβούλιο, αυτή τη φορά στις 21:33 και επανήλθε μετά από περίπου 2 ώρες, μόνο για 15' στην αίθουσα, οπότε και αποχώρησε ξανά
".