AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουλ 2015

Η Μητρόπολη Σάμου για τις κόκκινες κηλίδες στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης


Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, μόλις έλαβε γνώση για την εμφάνιση ερυθρών κηλίδων στο πρόσωπο της εικόνας της Αγίας Ειρήνης, αμέσως μετέβη αυτοπροσώπως στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Βαθέος Σάμου, συνοδευόμενος από κληρικούς, προς εξέταση του σημείου.

Εκεί τέλεσε δέηση και συνέστησε εντονότερη προσευχή.
Σύμφωνα με την Μητροπολη, "αφ' ης στιγμής έλαβε γνώσιν έως της σήμερον ετήρησε και τηρεί σιωπή αναμένουσα Θεόθεν εξήγησιν και εφιστά την προσοχή όλων προς αποφυγήν της όποιας παρερμηνείας του φαινομένου. 
Άλλωστε σύμφωνα και με την ζώσα παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όπως διέρχεται μέσα από τη διδασκαλία Μεγάλων Πατέρων (Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Δαμασκηνός) οφείλουμε με σιωπή να τιμάμε τα μυστήρια και να διασώζουμε τη σεμνότητά τους, αναμένοντας την θείω βουλήματι ερμηνεία και εξήγηση αυτών εν καιρώ.

Μέχρι νεωτέρας επί του θέματος ανακοινώσεως και εν αναμονή επιστημονικής εξετάσεως του θαυμαστού αυτού σημείου, ας παραμείνουμε «προσκαρτεροῦντες ὁμοθυμαδὸν τῇ προσευχῇ καὶ τῇ δεήσει» (Πραξ. α, 14) ευχόμενοι Κύριος ο Θεός με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ειρήνης να επιδαψιλεύει πλούσια την χάρη Του σε όλους
".


Φωτογραφία: Γιώργος Δούρος