AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2015

Μαζική αναχώρηση προσφύγων το μεσημέρι της Κυριακής από τη Σάμο


Στο λιμάνι της Σάμου έφτασε εκτάκτως το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να παραλάβει μεγάλο αριθμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί.

Το πλοίο αναχώρησε εσπευσμένα από τον Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου με απευθείας προορισμό τη Σάμο, όπου έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Στο πλοίο επιβιβάστηκαν 988 μετανάστες και γύρω στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε προς Μυτιλήνη για να παραλάβει και άλλους και στη συνέχεια να επιστρέψει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, το Σάββατο έφτασαν στη Σάμο με βάρκες από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές περίπου 1500 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες.

Πρόκειται για αριθμό - ρεκόρ για τη Σάμο και γι' αυτό το λόγο παρενέβη άμεσα προκειμένου να σταλεί το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τον Πειραιά.

Πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες παρέλαβε την Κυριακή και το πλοίο "Νήσος Ρόδος", στο πλαίσιο του κανονικού του δρομολογίου προς Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, Πάτμο, Μύκονο, Σύρο και Πειραιά.

Το πλοίο αναχώρησε στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή μετά από καθυστέρηση μίας ώρας σε σχέση με το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Φωτογραφία του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στη Σάμο: Μανώλης Marg