AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Αυγ 2015

Νέες πέρδικες στη Σάμο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρλοβάσου


Ο Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου, Νέστορας Χαριλάου, παρέλαβε από το εκτροφείο της Β΄ Κ.Ο.Α (Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους) στη Μυτιλήνη 700 νεογνές πέρδικες, οι οποίες την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο εκτροφείο του Συλλόγου σε περιοχή κοντά στο Καρλόβασι.
 
Θα εκτραφούν και θα παρακολουθούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους με έξοδα και φροντίδα του συλλόγου και στη συνέχεια, με τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2015 - 2016, θα απελευθερωθούν τόσο στην ευρύτερη περιοχή Καρλοβάσου όσο και στην Ικαρία.

Ας σημειωθεί ότι με την απελευθέρωσή τους οι εν λόγω νεογνοί θα δώσουν γέννες που θα υπερβούν τα 1800 και πλέον άτομα εμπλουτίζοντας την πανίδα των νησιών μας.

Επίσης ο γενετικός τους έλεγχος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλοίωσης της Σαμιακής πέρδικας (Alectoris Chukar) που διαβιεί εδώ και εκατοντάδες έτη στο νησί.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου, Μανώλης Μαρνέζος, και το Δ.Σ. του συλλόγου δήλωσαν ότι - όπως και τα προηγούμενα χρόνια - θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος και του θηράματος, την πάταξη της λαθροθηρίας, την στήριξη αναξιοπαθούντων και ευπαθών ομάδων καθώς και την ενημέρωση των κυνηγών σε οτιδήποτε τους αφορά.










Κείμενο - Φωτογραφίες: Απόστολος Τσιώλης