AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Αυγ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρεμπέτικη βραδιά στον Παγώνδα Σάμου!


Ρεμπέτικη βραδιά διοργάνωσε την Τρίτη στον Παγώνδα της Σάμου ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Ομόνοια".

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παγώνδα το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα "Τεκέρως".

Τα τραγούδια ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ πολλοί τραγούδησαν μαζί με τους τραγουδιστές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της Συντακτικής Επιτροπής της εφημεριδούλας "Παιδική Φωλιά Παγώνδα" και πήραν συνέντευξη από τα μέλη του συγκροτήματος.

Δείτε φωτογραφίες από τη ρεμπέτικη βραδιά στον Παγώνδα!









Το συγκρότημα "Τεκέρως"

Οι "Τεκέρως" είναι ένα μουσικό σχήμα, που ερμηνεύει τραγούδια της ελληνικής λαϊκής μουσικής βγαλμένα από την εποχή του γραμμοφώνου.

Το ρεπερτόριο τους έχει ως βάση το ρεμπέτικο, είδος που πρωτοστάτησε στο μουσικό στερέωμα του τόπου από το 1920 ως το 1950 και παραμένει μοναδικό και ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου.

Από τα ερωτικά τραγούδια της εποχής, τις καντάδες και τα ρομάντζα, μέχρι τους ύμνους του τεκέ και του γλεντιού, το συγκρότημα συνθέτει ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι από τον Πειραιά ως την Σμύρνη της εποχής εκείνης.

Έμφαση δίνεται στην δυναμική των ακουστικών οργάνων και την προσωπική αισθητική των μουσικών, στοιχεία που συνδιαμορφώνουν την ιδιαίτερα προσεγμένη ενορχήστρωση των κομματιών.

Το συγκρότημα εμφανίζεται σε μουσικά καφενεία και φεστιβάλ της Αθήνας και της Σάμου, επιχειρώντας να διατηρήσει το ρεμπέτικο ζωντανό στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και όχι στις βιτρίνες των μουσείων της λαϊκής μας παράδοσης.
 Aποτελείται από τους: Παύλος Σίμος (μπουζούκι), Μιχάλης Κατσαρός(κιθάρα, τραγούδι), Αλέξανδρος Διακογιάννης (ακορντεόν), Εύα Μυλωνά (τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά).

Το συγκρότημα με δεδομένους τους δεσμούς μελών του, χρόνια πριν με το Σύλλογο "Ομόνοια" μέσα από τα θεατρικά και τη μουσική, αλλά και με τη διάθεση προσφοράς στον πολιτισμό, βρέθηκε στον Παγώνδα για να μας ξεναγήσει στην ομορφιά και στην αυθεντικότητα του ρεμπέτικου.