AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου με τον Αρχηγό του Λιμενικού


Με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ, Αθανάσιο Αθανασόπουλο, συναντήθηκε την Πέμπτη στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

Έγινε αναλυτική συζήτηση θεμάτων που αφορούν την παρουσία και την πολύπλευρη δράση του Λιμενικού Σώματος στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, και φυσικά για το μεγάλο ζήτημα της αθρόας  καθημερινής έλευσης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας. Ειδική μνεία έγινε για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των τοπικών Λιμεναρχείων με προσωπικό και μέσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε στον Αρχηγό τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας για την ανεκτίμητη προσφορά των αντρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα νησιά μας. 

Πρόσφερε επίσης, στον Αρχηγό  βότσαλα με ζωγραφιές, που βρέθηκαν σε παραλία της Σάμου και είχαν ζωγραφίσει μικρά παιδιά από τη Συρία ως ανταπόδοση ευχαριστίας όταν στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων διάσωσης, η άριστη συνεργασία Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών έσωσε αυτά και τις οικογένειές τους. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό συζητήθηκε και στα πλαίσια των δράσεων πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  η οργάνωση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων με στόχο την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διάσωση ζωών, που βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, όπου το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο.